Podziel się wrażeniami!
Witam
Dzisiaj zakupilem powyzszego lapka ale zastanawia mnie kilka rzeczy:
-dysk twardy zarowno w sklepie (Saturn) jak i na stronie SONY jest opisywany jako 500GB, a faktycznie jest tam 450G. EWIDENTNIE JEST ROZBIEZNOSC. Czy mozna jakos domagac sie wymiany dysku na 500gb?
-nie moge nigdzie znalezc sterownikow do tego komputera-mozecie pomoc?
Ponizej moje uwagi-byc moze komus sie przydadza poniewa na necie nie mozna znalezc nic na temat tego lapka:
-Nowka bateria wg.producenta powinna trzymac 4.5h-faktycznie jest dosc mala i trzyma nie wiec niz 3,5 przy przegladaniu internetu
-Matryca-jest napisane ze to VAIO ale nigdzie nie wiadomo czy jest to LED czy w starej technologii.....
-3 porty usb sa umieszczone jeden obok drugiego na samym brzegu laptopa po prawej stronie-dla praworecznych bardzo niewygodne.
-kontrolki w lapku w kolorze zoltym-jak w starych sprzetach
EDit:
Chyba wiem z czego wynika owe 450GB-te kompy maja nagrane cos w rodzaju drugiej partycji z osobnym systemem sluzacym jedynie do szybkiego korzystania z netu. Byc moze te 50GB jest zarezerwowane na tamten system-chociaz moim zdaniem troche za duzo.
Do wad sprzetu dodam jeszcze luz na przyciskach od touchpada.
-wczesniej mialem asusa i taki objaw nie wystepowal,
-kolor czarny, jest sporo laptopów z nie lakierowanymi obudowami. Ja o laptopa bardzo dbam i nawet nie mam pomyslu kiedy te ryski mogly powstac. A jestesm zdzwiony bo wydawalo mi sie ze te obudowy nie sa lakierowane.
To po co się przesiadłeś z asusa na takie "kijowe"sony?
EDIT Lajam:
Proszę mniej emocjonalnie.
Ja nie powiedzialem ze kijowe. Opisuje tylko tutaj moje wrazenia (plusy i minusy tego sprzetu), aby inni przed ew.zakupem mogli sie czegos dowiedziec.
Asus tak samo jak HP mi sie rozpierd.... po 3 latach. W obu przypadkach-wada fabryczna sprzetu (problem tysiecy osób), ale firmy sie wypierają bo po gwarancji. Dlatego teraz kupilem lapka znowu innej firmy-zobaczymy jak to bedzie.
Polecam ciekawy filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=QPPW8KM7 ... _embedded#!