anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

hvl - f58 am problem z trybem manualnym

profile.country.pl_PL.title
qnek-----
Początkujący

hvl - f58 am problem z trybem manualnym

otóż problem jest tego typu, że po ustawieniu trybu m w lampie robiac 1,3,5, 10 zdjec w odstepach czasu mniejszych niz 20 sek lampa trzyma tryb manualny, ale jesli przez 30 sek nic nie robie to lampa wraca do Auto. jak to zablokowac? co zmienic?
dzieki za pomoc

14 ODPOW. 14
profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

A ustawiłeś w lampie tryb manualny dla trybów PAS?

profile.country.PL.title
Jacek80
Poszukiwacz

A ustawiłeś w lampie tryb manualny dla trybów PAS?

Zgadza się... dokładnie to jechałem na trybie A i dla tego trybu chciałem ustawić lampę na manual.
Tryb manualny lampy wchodzi dopiero gdy na aparacie też mam M... tylko, że jak miałem jeszcze A350 to mogłem sobie konfigurować i lampe i aparat dowolnie

Sebek74
Użytkownik

W mojej 43ce mam to samo, ale nie zbadałem czy jest to problem przerwy 30 sekundowej czy dzieje się losowo. Zaczyna mnie to poważnie drażnić. Nie wiem czy to jest kwestia oprogramowania aparatu czy body, sprawdzę jeszcze czy występuje to także w trybie WL.

Też mam 580ke i potwierdzam, że trym manualny lampy działa tylko w trybie M body.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi. Jest tam napisane jak umożliwić tryb manualny dla każdego trybu pracy aparatu (PASM).

Sebek74
Użytkownik

Proponuję zapoznać się z instrukcją obsługi. Jest tam napisane jak umożliwić tryb manualny dla każdego trybu pracy aparatu (PASM).

No faktycznie opcja C04 dostosowania (Strona 66) przełącza dostępność trybu manualnego lampy z M do PASM. Tak przeglądam jeszcze inne opcje i być może C06 czyli wydłużenie czasu przejścia w czuwanie z 30 sekund do np 3 minut powoli częściowo rozwiązac problem w tytule posta. Sprawdzę później i skomentuję doświadczenie.