Podziel się wrażeniami!
Sony A580 ,Sony 100/2.8 macro HVL-42AM i dyfuzory made in home,uczę się fotografii makro .używam tego sprzętu i tak moim głównym problemem jest światło z dyfuzorami jest trochę problem ,przy wysuwanym tobusie myślę też o zakupie 43 Sony ale czy to coś zmieni dlatego rozważam też kupno tej lampy makro ,czy to załatwi albo stworzy możliwości do uzyskiwania poprawnych zdjęć makro ,proszę o pomoc.
Rubin1718 napisał(a):
Sony A580 ,Sony 100/2.8 macro HVL-42AM i dyfuzory made in home,uczę się fotografii makro .używam tego sprzętu i tak moim głównym problemem jest światło z dyfuzorami jest trochę problem ,przy wysuwanym tobusie myślę też o zakupie 43 Sony ale czy to coś zmieni dlatego rozważam też kupno tej lampy makro ,czy to załatwi albo stworzy możliwości do uzyskiwania poprawnych zdjęć makro ,proszę o pomoc.
Stosuję a 580 ,Sony 100/2.8 macro,HVL-42, Funsports Mini softbox uniwersalny materiałowy typ(B) 30x20cm ,z przedłużeniem do części optycznej obiektywu,oczywiście jest forma dyfuzora makro.Generalnie mam problem z ciemnym tłem,zbyt zamknięta przysłona ,jeżeli jest czas 1/160 przy ,f 10 w górę to te czasy muszą być mniejsze do tego poruszone zdjęcie no i zestaw ten jest dosyć upierdliwy
Rubin1718 napisał(a):
Stosuję a 580 ,Sony 100/2.8 macro,HVL-42, Funsports Mini softbox uniwersalny materiałowy typ(B) 30x20cm ,z przedłużeniem do części optycznej obiektywu,oczywiście jest forma dyfuzora makro.Generalnie mam problem z ciemnym tłem,zbyt zamknięta przysłona ,jeżeli jest czas 1/160 przy ,f 10 w górę to te czasy muszą być mniejsze do tego poruszone zdjęcie no i zestaw ten jest dosyć