Podziel się wrażeniami!
Poszukuje obiektywu zamiast standardowego kita, nie musi miec takiego samego zakresu, moze miec cos np 28-70 lub cos od 30, nie musi tez byc to sony, moze byc inna firma, najlepiej cos w granicach okolo 1000zl, nie musi tez byc koniecznie nowy, najlepiej z AF. Co polecicie?
Brakuje Ci zakresu? Światła? Magii? W sensie, czego wymagać będziesz od zastępcy kita?
Bo to dość mocno definiuje wybór
Raczej zakresu, troche ostrosci, bo widac na zdjeciach w porownaniu do drugiego obiektywu ktory posiadam, ze sa nieco "mydlane".
Sony 16-105
kuraq napisał(a):
Sony 16-105
A co sądzicie o tych dwóch:
1 - Tamron AF 55-200 mm f/4-5,6 DiII LD Macro
2 - Tamron AF 70-300 mm f/4-5,6 Di LD Macro 1:2
Cena nie jest wygórowana, powiedziałbym, że wręcz przystępna, może nie mają aż tak ciekawych parametrów, ale powiedzcie, który z tych dwóch byście wybrali, jesteście bardziej obeznani w temacie, więc wasza pomoc bardzo mi się przyda.
grzemon1979 napisał(a):
A co sądzicie o tych dwóch:
1 - Tamron AF 55-200 mm f/4-5,6 DiII LD Macro
2 - Tamron AF 70-300 mm f/4-5,6 Di LD Macro 1:2
Tylko Tamron. Miałem i Sigmę i Tamrona - Tami lepiej i szybciej ostrzy, przede wszystkim ciszej, a przy okazji jakoś się nie psuje. Sigma wytrzymała 8 miesięcy i poleciały zębatki AF. Sigma jest fajna bo tania, ale niestety nie jest niezawodna.
armalite napisał(a):
Tylko Tamron. Miałem i Sigmę i Tamrona - Tami lepiej i szybciej ostrzy, przede wszystkim ciszej, a przy okazji jakoś się nie psuje. Sigma wytrzymała 8 miesięcy i poleciały zębatki AF. Sigma jest fajna bo tania, ale niestety nie jest niezawodna.
Tadeusz napisał(a):
I zębatki padły po raz drugi. I już dawno po gwarancji)