Podziel się wrażeniami!
Posiadam a330 i póki co obiektyw 18-55
Zastanawiam się nad kupnem obiektywu:
Sigma 55-200
Sony 55-200
I który lepszy, no i jeśli Sony to z funkcją SAM czy bez?
Zastanawiam się nad kupnem obiektywu:
Sigma 55-200
Sony 55-200
I który lepszy, no i jeśli Sony to z funkcją SAM czy bez?
Jeżeli myślisz nad tymi dwoma szkiełkami to osobiście bym się zdecydował nad Sony, ba sam stałem przed tym wyborem i wybrałem Sony 55-200
Tak wielkiej różnicy z SAM i bez nie ma, jeżeli masz specjalnie dopłacać do wersji z SAM (też zależy ile) to się zbytnio nie opłaca
ale to twoja decyzja i to ty musisz ją podjąć bo to twoja kasa...
Jesli moge wtracic moje amatorskie 3 grosze pytan tego typu jest sporo ja tez mam ten problem ale po przeczytaniu kilku posyow zdecydowalem sie kupic sony 55-200 SAM wydaje mi sie ze jesli jest to troche nowszy ogiektyw niz ten bez SAM wiec powinien byc moze lepiej dopracowany
Jeżeli o sam SAM chodzi to różnica jest tylko i wyłącznie w AFie a dokładnie to w jego szybkości. Wydaje mi się że z SAMem czy bez różnica jest niezauważalna dla gołego oka
trebor napisał(a):
Jeżeli o sam SAM chodzi to różnica jest tylko i wyłącznie w AFie a dokładnie to w jego szybkości. Wydaje mi się że z SAMem czy bez różnica jest niezauważalna dla gołego oka
Lajam napisał(a):
Optycznie to są takie same obiektywy. Wersja z silnikiem (SAM) jest według mnie....ładniejsza od starszego 55-200 - mówię o obudowie
Ja może jeszcze dorzucę swoje sześć groszy. 55-200 to bardzo dobry optycznie słoik. Zwracając uwagę na drugi plan - można nim uzyskać przyjemne dla oka rozmycie tła...
Deviant napisał(a):
Ja może jeszcze dorzucę swoje sześć groszy. 55-200 to bardzo dobry optycznie słoik.
Deviant napisał(a):
Zwracając uwagę na drugi plan - można nim uzyskać przyjemne dla oka rozmycie tła...
Chce zamowic te szklo na ebayu czy szlyszeliscie czy sa podrobki bo nie chce ryzykowac