Podziel się wrażeniami!
Witam!
Posiadam statyw WT-663S zakupiony w sklepie funsports
I tutaj rodzi się moje pytanie, czy w tym statywie można wymienić głowicę?
Szukałem w google i nie znalazłem na stronie sklepu w którym kupiłem statyw i nie znalazłem. Więc postanowiłem napisać do gościa z tego sklepu i nasza konwersacja wyglądała następująco:
Ja:
Dzień Dobry
Nie dawno zakupiłem statyw WT-663S i od nie dawna zastanawiam się czy w nim da się wymienić głowicę na inną?
Jeśli tak to mam kolejne, jak to zrobić?
Pozdrawiam
Funsports.pl:
Witam!
Tak, na wybrane z oferty: http://www.funsports.pl/category/statyw ... -glowice/2 .
Ja:
Dzień Dobry
Dziękuje za odpowiedź, lecz chciałbym dowiedzieć jak tę głowicę się zmienia?
Pozdrawiam
Funsports.pl:
Witam!
Głowica jest odkręcana od statywu.
Nie mam tego statywu, ale zapytam: nie było w komplecie ze statywem klucza imbusowego?
Ew. popatrz, czy nie ma tam od spodu takowych śrub.
Klucz imbusowy owszem był dołączony ale do dokręcania śrub od zatrzasków.
A od spodu nie ma żadnych śrub
Pozdrawiam
To niestety nie pomogę. W moim, głowica jest przymocowana do nóg, od spodu, trzema wkrętami z łbem imbusowym - sądziłem że to standard.
Może powinieneś zadać kolejne pytanie na Funsports: W jaki sposób?
Dzięki za dobre chęci!
Wysłałem kolejne zapytanie do Funsports, dam znać jak dostanę odpowiedź.
Pozdrawiam
Myślę, że standardowo.
Zerknij na obrazek 3 z 6, głowica powinna się rozkręcać nad kołnierzem, który jest tuż pod "znakiem wodnym na obrazku". Spróbuj przekręcić wszystko w kierunku przeciwnym i powinien Ci zostać ten kołnierz i wystająca z niego śruba do wkręcenia innej głowicy.
Daj znać.
Próbowałem odkręcić głowicę według Twoich wskazówek, ale głowica ani drgnie!
Brakuje mi już pomysłów jak można ją odkręcić
Pozdrawiam
Ja mam statyw gdzie głowicę się wymienia.
I powiem, że trzeba użyć trochę siły, żeby to puściło. Przede wszystkim zablokować możliwość obrotu głowicy. Ja bym próbował po prostu na siłę. Jak nie puści to odeślij Panom ze sklepu, niech kombinują
Choć tak po prawdzie, poszperałem w sieci i ani krzty zdjęcia bez głowicy - być może zwyczajnie się nie da..
PS.
Okrutnie ciężki statyw - prawie 4kg
Okropnie ciężki ale mi to nie przeszkadza
W sieci nie ma zdjęcia bez głowicy, ale na opakowaniu (którego niestety już nie mam) statyw również był przedstawiony bez głowicy a ponieważ mam potrzebę zmienienia głowicy zastanawiam i kombinuję jak to zrobić.
A tak przy okazji co sądzicie o tej głowicy kulowej i o tym monopodzie
Pozdrawiam
druczek napisał(a):
A tak przy okazji co sądzicie o tej głowicy kulowej