Podziel się wrażeniami!
Telewizor XF9005.
Po wgraniu 6510, a później 6520 też na początku miałem przypadki zawieszania się systemu operacyjnego.
Proponuję:
- wyczyścić pamięć podręczną przed każdym przywróceniem do ustawień fabrycznych,
- trzykrotnie przywrócić ustawienia fabryczne (przy dwóch pierwszych przywróceniach pominąć logowanie oraz wgrywanie kanałów),
- po trzecim przywróceniu do ustawień fabrycznych, zalogować się oraz wgrać kanały,
- gdy pokaże się jakiś kanał, przez 10-15 minut nic nie robić przy telewizorze!, gdyż Android musi się ustabilizować.
Jeżeli zaraz po pokazaniu się kanału zaczniemy przełączać kanały, czy też wykonywać inne czynności na tv, zawieszanie się jest murowane, gdyż system Android jeszcze się nie ustabilizował i każda czynność na tv będzie traktowana przez niego jako błąd, co spowoduje zawieszanie się. Android po przywróceniu do ustawień fabrycznych nie lubi pośpiechu w trakcie ustawień. Z doświadczenia wiem, że wykonany jakiś błąd w czasie ustawień po przywróceniu do ustawień fabrycznych, również może skutkować zawieszaniem się. Jeżeli coś takiego się zdarzy, lepiej jeszcze raz przywrócić ustawienia fabryczne.
Po tak przeprowadzonych ustawieniach od miesiąca nie miałem ani jednego zawieszenia się. System jest stabilny. I jeszcze jedna uwaga. W trakcie użytkowania tv nie włączać naraz kilku poleceń, to też może spowodować zawieszanie się.