Podziel się wrażeniami!
Witam. Nabyłem swojego XF9005 w październiku 2018 roku. Na samym początku byłem bardzo zadowolony z zakupu jednak z wraz kolejnymi mijającymi miesiącami telewizor uruchamiał się coraz dłużej i dłużej. Nie mogę powiedzieć że wpływa na to ilość aplikacji ponieważ od początku mam ten sam zestaw a pamięć wewnętrzna TV jest zapełniona tylko w połowie. Mimo to czas uruchamiania się TV osiągnął apogeum i wynosił 5-10 min.Czas ten liczę od naciśnięcia przycisku na obudowie do zapalenia się białej diody na spodzie TV informującej że jest włączony, nie liczę już czasu uruchomienia samego systemu. Czasami już nie wytrzymywałem i odłączałem go od gniazdka na 30 sek po czym TV uruchamiał się od razu. Bez takiego zabiegu normalne uruchomienie czyli zapalenie się diody zasilania po naciśnięciu przycisku power działa tylko jeżeli bieżącego dnia TV był już używany. Jeżeli jest to pierwsze uruchomienie po kilku godzinach stania to występuje opisywany problem. Nadmienię że mam wyłączone wszystkie opcje Eco Mode. TV w listopadzie trafił do serwisu gdzie spędził tydzień czasu. Po tygodniu serwis stwierdził że wszystko jest ok i odesłał TV wyłącznie po resecie fabrycznym. Pierwszego dnia po powrocie TV wystartował normalnie. Drugiego dnia problem powrócił, jednak uruchomienie trwało "tylko" 2 minuty. Nagrałem to uruchomienie jak i planuje nagrywać każde kolejne uruchomienie aby przy następnej wizycie w serwisie nikt nie mówił że telewizor działa poprawnie. Chyba że jest to normalna praca TV od Sony, wtedy będę wiedział żeby na przyszłość wybierać marki Samsung/LG. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?