anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kto dodał ten temat do Ja też

profile.country.PL.title
Bedikson
Poszukiwacz

KD-55XH9096 - odtwarzacz filmów z usb, napisy itp.

Witam,

Jestem od niedawna posiadaczem telewizora KD-55XH9096 i mam problem ze znalezieniem odpowiedniego odtwarzacza do filmów.

Filmy odtwarzacz z USB (pendrive) i są to pliki w formacie .mkv (1080p i 2160p) z napisami w .srt

Do tej pory przetestowałem odtwarzanie w standardowym odtwarzaczu oraz pobranymi VLC i MX player.

Najlepiej jednak radzi sobie standardowy odtwarzacz (ten, który odpala się gdy wybierzemy jako input USB), tzn. tylko w nim działają te wszystkie upłynniacze, natomiast w przypadku VLC i MX player obraz nie jest do końca płynny.

Standardowy odtwarzacz jest jednak ubogi, tzn. nie da się zmienić np. wielkości napisów i co najbardziej dla mnie irytujące, napisy mają zawsze czarne tło i nijak nie potrafię tego zmienić. Ponadto film zawsze standardowo odtwarza się bez napisów (które mają oczywiście taką samą nazwę pliku jak film) i przy każdorazowym odpaleniu filmu, trzeba je osobno włączyć.

Proszę o rady od bardziej doświadczonych użytkowników. Czy da się dostosować standardowy odtwarzacz - przede wszystkim zależy mi na usunięciu czarnego tła w napisach. Ewentualnie, czy możecie poradzić dobry odtwarzacz (może być płatny), który radzi sobie z odtwarzaniem filmów tak jak standardowy i dodatkowo pozwala zdefiniować więcej rzeczy np. w kwestii napisów.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Kto dodał ten temat do Ja też