anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

26ex320

profile.country.pl_PL.title
torus-----
Początkujący

26ex320

Witam.
Na wstępie jako nowy użytkownik witam wszystkich.
Zakupiłem ostatnio 26ex320 i mam 2 pytania:
Czy jest możliwe aby jakoś oglądać transmisje online poprzez wifi w tym telewizorze? Połączyłem z moim routerem internet śmiga aż miło ale jak już wchodzę na www.tvp.sport.pl to nie mogę obejrzeć transmisji. Coś źle zrobiłem? Nie znam się za bardzo na tym ale fajnie by było gdybym nie musiał podłączać komputera żeby jakiś mecz obejrzeć.
PiP - w telewizorach innej firmy można obserwować (np w trakcie reklam) inne kanały, a tutaj wyświetla mi się hdmi.
Jeżeli już takie tematy były to przepraszam.

Pozdrawiam

10 ODPOW. 10
Mylagos
Użytkownik

Czyli po kolei. Internet jest podłączony do telewizora i działa sprawnie. W jaki sposób wchodzi na www.tvp.sport.pl? Jeśli wchodzisz przez wbudowaną w telewizor przeglądarkę, to niestety tak nie powinno działać. Według informacji które posiadam w Bravia Internet Video są zasoby od TVP. Aby z nich korzystać :

1. Nawiąż połączenie z szerokopasmowym Internetem.
Aby uzyskać szczegółowe informacje, sięgnij do informacji o bezprzewodowej/przewodowej sieci LAN w „Internet/bezprzewodowa sieć LAN” w tym podręczniku.

2 Naciśnij przycisk INTERNET VIDEO, a następnie wybierz → żądana usługa.
http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/pol/share2011/res_common/i_wRM_internet_caption.full.png

3 .Podświetl pożądaną treść, a następnie naciśnij przyciskhttp://pdf.crse.com/manuals/iManuals/pol/share2011/res_common/S_RMb_apply.icon.png .
Instrukcja pochodzi z iManuala.

torus-----
Początkujący

Dziękuję za zainteresowanie.
To co mi opisujesz to wszystko działa.
A ja chciałem czasami obejrzeć transmisje na żywo chociażby ze strony www.sport.tvp.pl. Gdy próbuję włączyć transmisję na ekranie na którym wyświetlić się transmisja wyskakuje komunikat, że nie mam zainstalowanego jakiegoś oprogramowania. Ciekawi mnie czy można to zainstalować, żeby oglądać bez podłączania komputera. Wchodzę na strony z transmisjami z przeglądarki zainstalowanej w telewizorze.

Pozdrawiam

sieka90
Początkujący

Witaj,
niestety, na obecną chwilę nie ma możliwości oglądania różnego rodzaju filmików ze stron www (w tym przypadku są potrzebne "wtyczki", typu Java itp). Na obecną chwilę warto skorzystać z zawartości BRAVIA INTERNET VIDEO (swojej transmisji tam raczej nie znajdziesz - ale kto wie), ewentualnie podpiąć laptopa przez hdmi(najlepiej przez hdmi) do TV.

Pozdrawiam! :)

Zimny_
Użytkownik

Niedługo targi CES 2012, zobaczymy co nowego pojawi się w tym roku i czy modele z 2012 będą posiadały taką funkcjonalność. Moim zdaniem byłby to ogromna wygoda, do tego możliwość podłączenia klawiatury i super. Chociaż już teraz klawiaturę można zastąpić smartfonem, czy komputerem podłączonym do sieci i aplikacją "Klawiatura zdalna", czy "Media Remote".

torus-----
Początkujący

Tak niestety myślałem, że nie będę mógł oglądać bezpośrednio z www. Przyznam się, że za bardzo nie znam się na tym. Kupiłem ten telewizor ze względu na internet i możliwość oglądania transmisji bez komputera. Sprzedawca powiedział mi, że raczej ten tv da radę i dałem się skusić. No cóż - mówi się trudno.

sieka90
Początkujący

Witaj,
powiem Tobie dwie rzeczy:
1. szkoda że sprzedawca nie do końca powiedział prawdę, a może się po prostu Panowie nie zrozumieli.
2. Musisz żyć z tym, że masz najbardziej "wypasiony" TV jeśli chodzi o przekątną 26 cala. TV z takimi funkcjami na obecnym rynku ze świecą szukać! Ponadto gratuluję niezwykle dobrego zakupu!

Pozdrawiam! :)

Może w tym roku SONY wprowadzi możliwość odtwarzania zawartości java/flash na TV, a jeśli tak zrobi to sądzę że powinna być możliwa aktualizacja, bądź po podłączeniu nowszych blu-ray'ów (tych z roku 2012 o których jeszcze nic nie wiemy) będziemy mogli się cieszyć zawartościami java/flash nawet na tych starszych TV!

Zimny_
Użytkownik

Być może o nowościach na rok 2012 dowiemy już się jutro :D Ruszają targi CES 2012, gdzie zawsze są prezentowane nowości na bieżący rok.

torus-----
Początkujący

Zimny - tzn, że będe mógł w jakiś sposób zaktualizować swój tv, żeby móc oglądać relacje live online?

Zimny_
Użytkownik

Jeszcze nie prześledziłem wszystkich informacji z targów, ale takie coś jeśli nadejdzie - będzie w formie aktualizacji oprogramowania i dodatek do usługi BIV. Jednak to narazie są tylko moje przypuszczenia, nie ma żadnych informacji od strony Sony. Wiem tylko, że Sony przykłada uwagę do rozwoju tej technologii i możliwe, że z czasem coś podobnego pojawi się. Mi osobiście wystarczyłaby funkcjonalność kanału Ipla - tak jak jest to na komputerze. Czyli możliwość wykupienia poprzez np. sms transmisji.
Teoretycznie, jeśli przeglądarka wspiera HTML5, a znajdziesz stronę z transmisjami online w tej technologii - powinno działać. Jednak tego nie sprawdzałem, nie mogę jeszcze potwierdzić.