anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

3D bez okularów?

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

3D bez okularów?

http://www.youtube.com/watch?v=H09494K_a2Q

Co o tym sądzicie?

22 ODPOW. 22
Znajdek_IWONA
Początkujący

cogito napisał(a):

Sporo zależy od tego jak droga okaże się to technologia.

Nie zamierzam snuć tu czarnych scenariuszy, ale jestem pewna, że nie będą to małe pieniądze. Przyszłość rozrywki 3D ciągle jest w fazie rozwoju i udoskonalania, więc wątpię, aby nowe modele były tańsze od obecnych.

Zimny_
Użytkownik

Obecnie nie ma mowy o technologii 3D bez okularów. Chyba, że zastosujecie sposób pana z tego wątku:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=212&t=8886 ;)

Jedna z firm testowała model produkcyjny 3D bez okularów. Efekt zerowy. Jakość obrazu beznadziejna, efektów praktycznie brak. Trzeba się pogodzić z tym, że 3D przez parę najbliższych lat będzie związane z okularami.
Sam nie mam telewizora 3D w domu. Jednak mam możliwość w miarę często oglądać jakieś materiały 3D na BRAVIA. Początkowo przeszkadzały mi okulary. Teraz stały się normalnością, nie zwracam na nie takiej uwagi. Są OK.

Znajdek_IWONA
Początkujący

Z tego co pamiętam to okulary sony są i tak bardzo wygodne. Wyposażone zostały w regulowane oprawki, elastyczne zauszniki i najważniejsze, że zaprojektowano je tak, żeby nie przepuszczały światła, czyli wszystko można oglądać bez żadnych zakłóceń.

cogito.
Początkujący

Filmik wrzuciłem jako ciekawostkę a nie jako zapowiedź szybkich zmian. Póki co podzielam zdanie, że przed 3D z okularami jeszcze spora droga rozwoju i sukcesów, a 3D bez okularów to na razie dopiero wiele nieudanych testów i nikłe postępy.

profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

Zimny napisał(a):

Obecnie nie ma mowy o technologii 3D bez okularów. Chyba, że zastosujecie sposób pana z tego wątku:
http://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=212&t=8886 ;)

Jedna z firm testowała model produkcyjny 3D bez okularów. Efekt zerowy. Jakość obrazu beznadziejna, efektów praktycznie brak. Trzeba się pogodzić z tym, że 3D przez parę najbliższych lat będzie związane z okularami.
Sam nie mam telewizora 3D w domu. Jednak mam możliwość w miarę często oglądać jakieś materiały 3D na BRAVIA. Początkowo przeszkadzały mi okulary. Teraz stały się normalnością, nie zwracam na nie takiej uwagi. Są OK.

Co za brednie.SONY po prostu czyści magazyny wyprzedając bardzo drogo okularowe 3D.
Już dziś są w sprzedaży wielkoformatowe monitory FULL HD- 3D nie wymagające żadnych okularów,działają w oparciu o zjawisko paralaksy.Dodam że w okularowym 3D Full HD osiągają TYLKO telewizory plazmowe,wiąże się to z możliwością szybkiego przełączania wyświetlanych pół obrazów.Wysokie współczynniki przełączania podawane w specyfikacji technicznej Sony dotyczą tylko czerni i szarości a nie czerni i bieli lub co gorsza koloru.
Obecnie ekrany 3D nie wymagające okularów oferuje Toshiba i Eizo-DuraVision.

romanpawlowski
Poszukiwacz

Wszystko to prawda. Tylko czy widziałeś jakość obrazu na tych monitorach??? Ja tak i odradzam wszystkim zakup. Poza tym odchylenie od osi oglądania wynosi ok 10 stopni. Obejrzyj sobie film z żoną. Któreś z was nie zobaczy efektu 3D :( O jakości kolorów nie wspomnę. Nie ma sie czym podniecać. Okulary jeszcze kilka lat będa zapewniac lepszą jakośc.

Zimny_
Użytkownik

photomusic napisał(a):

Co za brednie.

Kolego, każdy może mieć swoje zdanie na ten temat. Jeśli masz inne, to uszanuj czyjeś i nie krytykuj w ten sposób.
Piszesz o ekranach 3D w których nie potrzeba okularów. Również pisałem o tym. Tylko porównaj sobie użyteczność takich telewizorów. Z jakością obrazu jaką prezentują, z "efektami" 3D to nawet do łazienki nie kupiłbym. I co z tego, że są - jeśli obraz jest jak z innej epoki - innej parę lat wstecz? Poza tym porównaj efekty 3D na monitorach o których piszesz, z telewizorami "okularowymi". Fakt, każdy ma inne priorytety, więc możesz uważać co chcesz - masz takie prawo.

photomusic napisał(a):

Dodam że w okularowym 3D Full HD osiągają TYLKO telewizory plazmowe,wiąże się to z możliwością szybkiego przełączania wyświetlanych pół obrazów.

:smileyhappy: Rozumiem, że to dowcip? Poczytaj proszę o różnicach w technologii jakie stosują różne firmy, a jaki mają wpływ na efekt końcowy.

romanpawlowski napisał(a):

Okulary jeszcze kilka lat będa zapewniac lepszą jakośc.

W 100% zgadzam się z Tobą.

profile.country.PL.title
photomusic
Użytkownik

Rozumiem że Sony wam płaci.
A tak na marginesie.Ile musi być martwych pikseli w telewizorze SONY za 12000zł,aby gwarancja to objęła jako wadę kwalifikującą do wymiany matrycy?

Zimny_
Użytkownik

photomusic napisał(a):

Tematy dotyczące tej kwestii były poruszane na forum, jeśli jesteś ciekawy - możesz użyć wyszukiwarki forum.
Jeśli chcesz prowadzić dyskusję na jakimś poziomie, to proszę używaj argumentów o wartości merytorycznej, do których ktoś może się odnieść. Informacje wyssane z Internetu często mijają się z prawdą. Napisałeś 6 postów - każdy krytyczny w stosunku do Sony, okularów, aparatów, telewizorów... Tak samo jak Ty nie lubisz Sony, tak samo ktoś może lubic produkty tej firmy.

photomusic napisał(a):

A tak na marginesie.Ile musi być martwych pikseli w telewizorze SONY za 12000zł,aby gwarancja to objęła jako wadę kwalifikującą do wymiany matrycy?

W przypadku Sony każda taka sprawa jest rozpatrywana indywidualnie przez odpowiednie jednostki serwisowe. Poza tym przy dzisiejszej technologii matryc problem ten praktycznie nie istnieje.

Pozdrawiam,
Zimny.

romanpawlowski
Poszukiwacz

photomusic napisał(a):

Bardzo chciałbym być na liście płac Sony :smileyhappy: Na marginesie - mam tv Sony za ..... zl i nie zauważyłem ani jednego martwego piksela, a używam go już jakiś czas. Pozdrawiam.