Podziel się wrażeniami!
Nie tak dawno w usłudze BRAVIA Internet Video pojawiła się nowy kanał - za materiałami 3D. Poniżej informacja prasowa:
„3D Experience” — nowy serwis VOD Sony z promocyjnymi materiałami wideo dla użytkowników telewizorów LCD BRAVIA 3D i odtwarzaczy Blu-ray Disc 3D
http://img855.imageshack.us/img855/4763/3dexp.jpg
Około 50 tytułów 3D obejmujących filmy, muzykę, sport i filmy dokumentalne
Oferta „3D Experience” obejmuje szereg promocyjnych materiałów wideo w formacie 3D. Serwis jest dostępny dla posiadaczy urządzeń 3D firmy Sony — telewizorów LCD BRAVIA, odtwarzaczy Blu-ray oraz zestawów kina domowego wyposażonych w funkcje 3D oraz Sony Internet TV*. „3D Experience” oferowany jest bezpłatnie, od razu po zakupie i bez dodatkowej rejestracji. Usługę można uruchomić z poziomu menu urządzenia po uprzednim podłączeniu do Internetu.
Obecnie użytkownicy serwisu „3D Experience” mają do dyspozycji około 50 różnorodnych materiałów promocyjnych 3D, obejmujących muzykę, sport i programy dokumentalne. W serwisie znajdą się także fragmenty 1. i 2. części filmu „Harry Potter i Insygnia Śmierci”, zwiastuny 3D filmów „Niesamowity Spider-Man” i „Artur ratuje gwiazdkę”, promocyjne wideoklipy muzyczne 3D oraz fragmenty rozgrywek na kortach Wimbledonu z sezonu 2011, również sfilmowane w technice 3D. Oferta serwisu będzie w przyszłości poszerzana o kolejne materiały.
*Zalecana szybkość łącza internetowego wynosi 10 Mb/s. (co najmniej 6 Mb/s, zaleca się 10 Mb/s.) Dotyczy modeli BRAVIA 3D z technologią „BRAVIA Internet Video” sprzedawanych od 2010 r.
Sony zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian do niniejszej informacji.
Jeśli ktoś posiada telewizor BRAVIA 3D z BRAVIA Internet Video, a nie posiada jeszcze kanału 3D, proponuję albo zaktualizować oprogramowanie, albo odświeżyć zawartość treści internetowych.
Kolejna dosyć ciekawa usługa rozbudowująca, i tak już sporą ofertę VOD, od Sony. Ciekawi mnie jakość tych materiałów, jako że interesuje mnie rozwój 3D i tego jak jest to serwowane użytkownikom, gdyż sam nadal uważam 3D, za raczej dodatek niż niezbędną funkcję.
Trzeba mieć niestety potężny internet aby sobie pooglądać
spokojnie radę daje 10mb/s
10 mb/s to sporo. Mieszkam w okolicy gdzie 6mb/s to maksymalna prędkość:)
czy tam sie da wogóle obejrzeć caly film czy tylko te parominutowki? tak samo w sony entertainment network jestem zarejestrowana z Tv wypożyczyłam 2 filmy szkoda tylko ze to 2 minuty a nie cały o co wogóle tam idzi nieby co musze jeszcze zrobic zeby cały film widziec??
Przy prędkości 6 już można oglądać.
agabed3 napisał(a):
wypożyczyłam 2 filmy szkoda tylko ze to 2 minuty a nie cały o co wogóle tam idzi nieby co musze jeszcze zrobic zeby cały film widziec??
Czy jest możliwość w ipli korzystania z płatnych filmów ? bo nigdzie nie mogę tej funkcji odnaleźć
Nie ma takiej możliwości.