Podziel się wrażeniami!
Witam,
Jakie są techniczne możliwości i uwarunkowania, oglądania na telewizorze 3D (EX720) filmów 3D odtwarzanych na komputerze?
Witaj,
oficjalnie jest potrzebna karta graficzna z wyjściem HDMI 1.4, i odpowiednie oprogramowanie, np. odtwarzacz Cyberlink PowerDVD, lub nowa przeglądarka Firefox - do treści 3D z np. YouTube.
Nieoficjalnie spotkałem się z przypadkami, gdzie 3D było poprawnie wyświetlane na starszych kartach z HDMI mniejszym niż 1.4, czy po przejściówce DVI-HDMI.
Sam posiadam kartę z HDMI GF9650 i wszystko działa poprawnie.
Pozdrawiam,
Zimny.
Dziękuję
Proszę bardzo
Witam.
też mam grafikę gf9650 z hdmi lapek asusa i kupa.
Nic nie działa jak trzeba, pomysłów brak nie ma efektu 3d.
pozdrawiam
Spróbuj zainstalować nowe sterowniki karty graficznej ze strony Nvidia. Może to pomoże.
Najnowsze stery zainstalowane w dniu pisania tamtego postu .
To może napiszę jak ja to robię. Mam najnowszą przeglądarkę Firefox (wspiera 3D). Odpalam YouTube, wyszukuję film 3D, włączam go. Po odpaleniu filmu 3D trzeba wejść w opcje 3D odtwarzacza YouTube, kliknąć na "Inne opcje", wybrać tryb 3D "Obok siebie". Taki sam tryb 3D włączamy w telewizorze. Teraz powinno wszystko działać. Poniżej zrzut z ekranu wyboru opcji 3D w YouTube.
http://img21.imageshack.us/img21/1332/20905532.jpg
To chyba te opcje, wieczorem zobaczę ale to chyba to.
Dziękuje
A jeszcze pytanie czy w Tv masz dostępna opcje 3D obok siebie przy oglądaniu z YouTube przez brawia internet ?
Pozdrawiam kusiek
Zaraz sprawdzę. Właśnie nie wiem, czy HX800 ma taką możliwość. Obecnie korzystam z EX725 (najnowszy model). Zaraz napiszę szczegóły.
EDIT:
EX725 po uruchomieniu filmu 3D z YouTube (poprzez BRAVIA Internet Video) sam wykrywa sygnał 3D i automatycznie przełącza się w tryb 3D. Nie muszę ustawiać dodatkowych opcji.
Pozdrawiam,
Zimny.