anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40EX720 nie widzi dysku

profile.country.PL.title
przybora
Poszukiwacz

40EX720 nie widzi dysku

Witam
Posiadam telewizor KDL-40EX720, do tego telewizora podłączyłem przez USB dysk WD500GB sformatowany na Fat32 niestety TV nie widzi go, jednak kiedy podłącze ten sam dysk przez USB gdzie jest napisane USB HDD REC telewizor rozpoznaje dysk i można go dopisać do TV żeby służył do nagrywania programów. Nie zależy mi na nagrywaniu na nim programów a na oglądaniu filmów - ktoś pomoże ?? Może go trzeba w jakiś sposób zainstalować/rozpoznać w TV ?? sam już nie wiem. Dysk nie wymaga dodatkowego zasilania, jest to dysk przenośny 2,5". Z góry dzięki za podpowiedź.

PS# Dodam, że dysk jest rozpoznawany bez problemu przez odtwarzacz DVD oraz konsole PS3.

13 ODPOW. 13
wilan97
Początkujący

Faktycznie inny film zadziałał ale jak ja bym chciał odtworzyć ten film z zapakowanym kodekiem to co mam zrobić?

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Prze konwertować go do formatu przyjmowanego przez TV.
Niestety TV to nie komputer i nie łyka wszystkiego jak leci -a jak nie leci od razu to wgrywamy nowy kodek, i gra gitara.

wilan97
Początkujący

Pierwszy film był w HD nie działał
Drugi był 480p działał
Trzeci hd nie działał
Może ma to jakiś związek?
Nie oszukujmy się, bravia ma dużo wad w systemie (system fat32 only, film nie działa od tak i trzeba się modlić żeby czy zadziałą czy nie)

Miejmy nadzieję że w aktualizacjach naprawią to. Tak dla porównania w samsungu wszystko działa a cena jest taka sama : /

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Proponuję kontynuować rozmowę w wątku z poniższego linku - ten sam temat:

https://www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=215&t=10580

Pozdrawiam,
Zimny.