anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

40W4210 ws. system audio a głośnik

nagdob
Początkujący

40W4210 ws. system audio a głośnik

Mam taki problem:
Przechodzę na TV w Options - Głośnik - System audio. Słucham dźwięku poprzez kino domowe i wszystko jest ok. Problem zaczyna się, gdy chcę spowrotem przejść na głośnik w TV. Nie mogę zrobić tego w prosty sposób tzn. znowu Options - Głośnik - Głośnik TV. Po prostu daje na pilocie strzałkę do góry i kicha, nie działa, muszę pozostać na Systemie audio. Dopiero po jakichś, dziwnych zabiegach tzn. wchodzę w HOME - Dźwięk - Podwójny dźwięk - Stereo - A - B, później znowu powracam na Ustawienia - Ustawienia A/V - Głośnik i dopiero wtedy mogę przejść na Głośnik TV (działa wówczas strzałka na pilocie). Co najmniej dziwna sytuacja. Może ktos ma tak samo?

4 ODPOW. 4
oldguest
Początkujący

Jesli wyjście dzięku ustawimy na "system audio" to regulacja głosności nie działa (głośność ustawiamy na kinie domowym) chyba że mamy system zgodny z Bravia Sync to wtedy dając głośniej na pilocie od TV damy głośniej kino domowe.

nagdob
Początkujący

Jesli wyjście dzięku ustawimy na "system audio" to regulacja głosności nie działa (głośność ustawiamy na kinie domowym) chyba że mamy system zgodny z Bravia Sync to wtedy dając głośniej na pilocie od TV damy głośniej kino domowe.

Nie zrozumieliśmy się.
Nie chodzi mi o to, że nie mogę regulować głośności pilotem od TV, gdy włączony jest system audio (bo to oczywiste). Problem polega na tym, że nie można w prosty sposób (opisany wcześniej) powrócić do głośnika z TV, po wcześniejszym uruchomieniu systemu audio.

oldguest
Początkujący

No jak chcemy wrócić do głośnika TV trzeba wejśc w menu i to właczyć. Jeśli chce Pan łatwiej wystarczy ściszyć głośnik jesli chcemy z kina domwego, a jak chcemy z głośnika dać głosniej.

nagdob
Początkujący

No jak chcemy wrócić do głośnika TV trzeba wejśc w menu i to właczyć. Jeśli chce Pan łatwiej wystarczy ściszyć głośnik jesli chcemy z kina domwego, a jak chcemy z głośnika dać głosniej.

Właśnie o to chodzi, że wchodząc w menu i próbując przejść strzałką pilota na głośnik, nie można tego zrobić!!! Dopiero po tych dziwnych zabiegach opisanych wcześniej. Dlaczego???