anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

55w805a kilka pytań po zakupie

beniuasia
Użytkownik

55w805a kilka pytań po zakupie

Witam.
Zakupiłem 55w805a i mam kilka pytań.
Pierwsze, czy po wcisnięciu na pilocie HOME i wejściu w "podłączone urządzenia" przy AV1 macie zaznaczone, że coś jest podłączone pomimo tego, że fizycznie nie jest nic podłączone? Ja nie mam nic podłaczone a pokazaną mam taką samą ikonkę jak przy HDMI gdzie mam podłączoną PS3 i dekoder.
Drugie pytanko w sprawie bluetooth, telefony wykrywają mi TV ale znowu TV nie wyszukuje mi żadnych urządzeń z bluetooth, ktoś podpowie dlaczego?
I ostatnie pytanko w sprawie gniazda CAM. W instrukcji obsługi/działania pisze tak: "Nie wyjmuj atrapy karty z gniazda CAM (Modułu Warunkowego Dostępu) telewizora, jeśli nie zamierzasz włożyć karty inteligentnej,stanowiącej wyposażenie CAM." Ja w gnieździe żadnej atrapy karty CAM nie mam, czy użytkownicy tego TV mogą się wypowiedzieć czy mają lub mieli taką atrapę w gnieździe lub osobno? 
Bardzo proszę o informację w sprawie moich pytań.
Pozdrawiam.
4 ODPOW. 4
JarekLinda
Poszukiwacz

Czesc, mamy ten sam TV :slight_smile: Ikonki przy wszystkich wejsciach sa te same u mnie. Nie probowalem podlaczac urzadzen przez bluetootha - uzywam sieci domowej (wifi/dlna). Jak dotrze do mnie Xperia z promocji Idealna Para to bedzie jeszcze jedna opcja uzycia kopii lustrzanej. W gniezdzie CAM nie mam zadnej atrapy :slight_smile: Pozdrawiam Jarek
beniuasia
Użytkownik

Dzięki za informacje. Co do bluetooth to doczytałem, że działa tylko z myszkami i można dodać maksymalnie trzy rodzaje. Myszka działa wtedy w przeglądarce.

profile.country.pl_PL.title
stubbs.
Użytkownik

Pierwsze, czy po wcisnięciu na pilocie HOME i wejściu w "podłączone urządzenia" przy AV1 macie zaznaczone, że coś jest podłączone pomimo tego, że fizycznie nie jest nic podłączone? Ja nie mam nic podłaczone a pokazaną mam taką samą ikonkę jak przy HDMI gdzie mam podłączoną PS3 i dekoder.

Być może TV zapamiętał ostatnio podłączone urządzenie. U mnie po odłączeniu kina domowego jest taka sama sytuacja jak u Ciebie.

Drugie pytanko w sprawie bluetooth, telefony wykrywają mi TV ale znowu TV nie wyszukuje mi żadnych urządzeń z bluetooth, ktoś podpowie dlaczego?

W jaki sposób chcesz się połączyć bluetooth z innym urządzeniem? Pamiętaj, że W8 to TV a nie komputer z dużą mocą obliczeniową. TV ma wyświetlać jak najlepszy obraz i to jest jego główne zadanie. Opisz szerzej problem to postaram się podrzucić rozwiązanie, bo na chwilę obecną nie do końca rozumiem co chcesz zrobić.

I ostatnie pytanko w sprawie gniazda CAM. W instrukcji obsługi/działania pisze tak: "Nie wyjmuj atrapy karty z gniazda CAM (Modułu Warunkowego Dostępu) telewizora, jeśli nie zamierzasz włożyć karty inteligentnej,stanowiącej wyposażenie CAM." Ja w gnieździe żadnej atrapy karty CAM nie mam, czy użytkownicy tego TV mogą się wypowiedzieć czy mają lub mieli taką atrapę w gnieździe lub osobno? 

Wbrew temu co jest napisane w instrukcji również nie mam tej atrapy. Wydaje mi się, że jest to jakiś lapsus lingwistyczny związany z tłumaczeniem instrukcji na różne języki - oczywiście to tylko moje domysły.

P.S. polecam sassać do TV najnowsze oprogramowanie usprawniające jego pracę jak również wraz z tą aktualizacją pojawiło się rozwiązanie kilku problemów:

http://www.sony.pl/support/pl/product/KDL-42W805A/downloads/RB1EUA_3710

Instrukcja pobierania i aktualizacja w linku powyżej :wink:

Pozdrawiam Stubb
beniuasia
Użytkownik

Mam kilka uwag z użytkowania TV, proszę o informację czy u Was jest tak samo.

W Home – ustawienia - ustawienia systemowe - menu główne oprócz opcji wyświetlanie historii pojawia mi się opcja dostosowane wyświetlanie wł/wył. Ciekaw jest to, że raz ją widać a raz nie, czy ktoś wie dlaczego i co ona oznacza?

Następna sprawa, w opcje – wybór sceny – ustawiam automat ale pomimo tego ustawienia podczas oglądania tv z dekodera NC+ po HDMI nie następuje automatyczna zmiana sceny w zależności od tego co jest nadawane (tv nie wyświetla nawet komunikatu), to samo jest przy oglądaniu materiałów z podpiętego HDD do USB1. Natomiast jak przełączę TV na wbudowany tuner satelitarny, do którego mam podpięty bezpośrednio kabel z anteny Sat to w zależności od tego co jest wyświetlane następuje zmiana sceny i pojawia się komunikat na ekranie TV.

Kolejna sprawa, przy pierwszej automatycznej inicjalizacji/konfiguracji TV miałem do ustawienia 25/25 kroków. Kiedy teraz robię sobie ponownie automatyczna inicjalizację to mam już tylko 24/24 kroki. Jeden krok gdzieś zginął i nie wiem który. Też tak macie?

I ostatnia sprawa, zauważyłem że po wejściu w Home i skakaniu po różnych ustawieniach mam przycięcia, TV jakby wtedy muli. Czy tak samo jest u Was?