Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam mały problem z Bravia KDL-50W805C.
Nie działają zakładki z action menu.
Tzn pierwsza (obraz i dźwięk) działa poprawnie i przenosi mnie do przypisanych okien opcji.
Problem pojawia się przy reszcie - telewizor wogole nie reaguje. Action menu się minimalizuje i nic się nie dzieje.
Dodam, że chodziło mi o nagrywanie programów.
Dysk HDD zarejestrowany w tv, przy jego sprawdzeniu wyskakuje komunikat, że wszystko ok.
Przycisk Rec na pilocie też nie zostawia odpowiedzi.
Programy mam z Polsatu Cyfrowego, dekoder 5500s podpięty oczywiście przez HDMI.
Próbowałem używać nawet aplikacji mobilnej Video & Tv sideview (XperiaM5), ale też bez skutku.
Mam nadzieję, że ktoś się już z tym spotkał i to nic poważnego.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Jeśli chciałbyś nagrywać programy z Polsatu musiłabyś wymienić zewnętrzny dekoder na kartę CAM, pod warunkiem, że Twój TV posiada tuner DVB-S2. Niestety nie wszystkie moduły CAM działają stabilnie i szybko.
Jak poszukasz na Naszym forum to znajdziesz informacje na ten temat.
Pozdrawiam
Witam,
Po pierwsze sprawdź czy masz wgraną najnowszą wersję oprogramowania. Jeśli nie wgraj ją.
Spróbuj wykonąć soft reset poprzez przytrzymanie klawisza włączania/wyłaczania na pilocie gdy TV jest włączony.
Napisz czy pomogło.
Pozdrawiam
Oprogramowanie zaktualizowane (7.11 o ile pamiętam).
Twój sposób, jak i "Konfiguracja początkowa" z głównego menu nic nie pomogły.
NIe można nagrywać na dysk podłaczony do tv programów z dekodera.
Czyli action menu służy raczej telewizji analogowej (naziemnej) i również inne jego opcje działają tylko w przypadku programów odbieranych przykładowo poprzez dvbt?
Muszę dopytać, żeby mieć ogólny zarys sprawy 🙂
Action menu działa jak już do nagrywania telewizji cyfrowej DVB-T a nie analogowej :-). W przypadku podłączonych urządzeń przez BraviaSync z jego poziomu możesz też nimi sterować.
Zaproponowałem Ci soft reset bo wydawało mi się, że wogóle nie działa Ci ActionMenu, ale widzę że chodziło Ci tylko o nagrywanie..
Pozdrawiam
Hm.. problem tkwi w tym, że nigdzie nie jest opisane czym tak naprawdę jest action menu i ja jako laik nie mam pojęcia do czego ono może służyć.
Jak już pisałem, pierwsza zakładka działa. Reszta nie reaguje.
Poprzez Braviasync mam podłączone właśnie Polsat i PS4.
Co to daje? Że jak włączam jedno z nich, to i tv się włącza. No i Ps4 mogę obsługiwać pilotem.
Dlatego nie pomyślałem, że np. programów z Polsatu nie będę mógł nagrywać.
Szkoda.
Przepraszam za ogólna nie wiedzę 🙂
Witam,
Jeśli chciałbyś nagrywać programy z Polsatu musiłabyś wymienić zewnętrzny dekoder na kartę CAM, pod warunkiem, że Twój TV posiada tuner DVB-S2. Niestety nie wszystkie moduły CAM działają stabilnie i szybko.
Jak poszukasz na Naszym forum to znajdziesz informacje na ten temat.
Pozdrawiam