anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

applicast - czyli po co to komu ?? i skąd pobrać nowy gadżet

laszlo-----
Początkujący

applicast - czyli po co to komu ?? i skąd pobrać nowy gadżet

Witam, zakupiłem w 5710 - pięknie reklamowany, iż w gadżetach można sobie pogodę sprawdzić i takie tam. Generalnie chciałem zakupić samsunga z serii 6 b650 i jak mi mina opadła kiedy zobaczyłem to co oferuje sony...
Moje pytanie czy można ściągnąć skądś nowe gadżety bo wyczytałem że można je z USB uruchamiać.
To co oferuje sony pozostawię bez komentarza (kalkulator!? czas na świecie?! i kilka innych fascynujących aplikacji...)

46 ODPOW. 46
oles11-----
Początkujący

Sony oferuje bardzo dobry obraz a zabawki to samsung.

slawek.u
Początkujący

laszlo napisał(a):

w gadżetach można sobie pogodę sprawdzić i takie tam.
czy można ściągnąć skądś nowe gadżety bo wyczytałem że można je z USB uruchamiać

Nie wiem jak gadżety, ale widgety można ściągnąć podłączając TV do internetu...a o uruchamianiu przez USB pierwsze słyszę.
Jest to opisane w instrukcji, a także w telewizorze w "Jak używać AppliCast".... :c2

Razak-----
Początkujący

laszlo napisał(a):

To co oferuje sony pozostawię bez komentarza (kalkulator!? czas na świecie?! i kilka innych fascynujących aplikacji...)

Na pytanie odpowiedział slawek.u, może i gadżetów jest mniej, ale jeśli chodzi o obraz to nietrudno stwierdzić gdzie lepszy, tak samo jeśli chodzi o przewagę matryc matowych nad błyszczącymi.

laszlo-----
Początkujący

Jeśli chodzi o obraz to lepszy hmm.. Mam nadzieje, że to wina słabego sygnału z kablówki bo jak widzę mój telewizor to płakać mi się chcę czasami, niestety jeszcze pół roku mam z nią umowę i potem przesiądę się na cyfrowy polsat.
"Można ściągnąć widget podłączając tv do internetu", czy mógłby ktoś coś konkretniej bo mam podłączony i niestety nie wiem jak miałoby to funkcjonować?

profile.country.pl_PL.title
sulik-----
Początkujący

Jeżeli masz tv podłączony do Internetu to on sam sobie pobiera widgety m.in np. czytnik rss. Fakt nie jest ich dużo ale tak jak poprzednicy nie uważam aby to był wyznacznik wyższości produktów innych producentów nad tym telewizorem - bynajmniej dla mnie nie jest.

laszlo-----
Początkujący

Czyli kadr widokowy i wiadomości z rss ( są OK)to szczyt możliwości... szkoda. Zależało mi na tej cholernej pogodzie chociaż...

laszlo-----
Początkujący

Na stronie Sony znalazłem cuś takiego:

How can I add or remove a Widget?

From Widget:

1. While you are displaying the Widget, press OPTIONS.
2. Select "Add to AppliCast" or "Remove from AppliCast".
Up to 30 Widgets can be registered in "AppliCast".

From "Network" in the Home Menu:

1. While you are displaying the Widget, press OPTIONS.
2. Select "Add to AppliCast" or "Remove from AppliCast".
3. Press Sony to select the desired Widget, then press Sony.
4. Select "Add to AppliCast" or "Remove from AppliCast".
Up to 30 Widgets can be registered in "AppliCast".

Jak na razie drążąc temat udało mi się uruchomić zdjęcia w czytniku RSS i powielic czytnik, tak że można czytać wieści z kilku stron np wp.pl i gazety.pl

Co do dodawania nowych widgetów to nie wiem bo u mnie nie ma jakby opcji dodaj do applicast... :shock:

slawek.u
Początkujący

laszlo napisał(a):

Jeśli chodzi o obraz to lepszy hmm.. Mam nadzieje, że to wina słabego sygnału z kablówki bo jak widzę mój telewizor to płakać mi się chcę czasami

Gdy trzy lata temu kupiłem mój pierwszy LCD to też mi się chciało płakać, że dałem za TV tyle kasy, a tu obraz z Multimedi taka kicha....mój 15 letni CRT lepiej odbierał...ale po miesiącu męczarni wziąłem satelitę i od razu szok...niebo a ziemia, bez porównania, a o kanałach HD to już nie wspomnę.
Obecnie mam jak dobrze pamiętam 14 kanałów w HD... :smileythumbsup:

oldguest
Początkujący

Nie chcę nikomu robić antyreklamy ale Cyfrowy Polsat nie cieszy się dużą renomą pod względem jakości obrazu. Tak samo dekodery HD Polsatu mają problem z amplitunerami (nie da się podłączyć dekodera do amplitunera przed HDMI tak żeby obraz pojawił się na TV - chyba że poprawili softy). Z Cyfrą+ i N-ką nie spotkałem się z problemem.