Podziel się wrażeniami!
Witam, mam pilot uniwersalny Riitek Rii mini i13.
Pilot po podłączeniu do laptopa działa idealnie tzn. działa wyszukiwanie głosowe itp.
Natomiast po podłączeniu do tv działa tylko klawiatura i mysz ale wyszukiwanie głosowe nie działa. Czy da się to jakoś naprawić?
Pilot sprawny skoro na laptopie działa po podłączeniu na USB i bez żadnej instalacji sterowników. Działa jako Plug n Play.
A na tv wyszukiwanie głosowe nie działa.
Czy mikrofon się jakoś ustawia dodatkowo?
Telewizor 55W809C.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
A TO NIESPODZIANKA...
STEROWANIE GŁOSOWE W PILOCIE ZACZĘŁO DZIAŁAĆ PO AKTUALIZACJI SYSTEMU DO ANDROID 6.
BYŁA WIĘC TO WINA TAK JAK PISAŁEM OPROGRAMOWANIA TELEWIZORA SKORO NA INNYCH TV DZIAŁAŁO BEZ PROBLEMU.
WIĘC NIE TAK JAK SONY PISALIŚCIE ŻE STEROWANIE GŁOSOWE ODBYWA SIĘ ZA POMOCĄ BLUETOOTHA SKORO TERAZ DZIAŁA NORMALNIE PRZEZ ODBIORNIK USB.
WAŻNE ŻE TERAZ DZIAŁA PO AKTUALIZACJI SYSTEMU.
TYLKO NIE WIEM CZY TO WY COŚ POPRAWIALIŚCIE? CZY PO PROSTU GOOGLE TO NAPRAWIŁ W ANDROIDZIE?
Dziękujemy za zapytanie.
Wyszukiwanie głosowe w telewizorach BRAVIA działa poprzez Bluetooth. Prosimy upewnić się czy ten pilot ma możliwość takiej komunikacji.
Pozdrawiamy, zespół Sony
Witam, dziwne, bo pilot jest Plug n Play i normalnie działa po podłączeniu do laptopa i komputerów jak i innych telewizorów, jest w miarę popularny, w firmie Riitek powiedzieli, że skoro w innych sprzętach i telewizorach działa to jest to wina oprogramowania SONY że nie wyszukuje pilot jako też mikrofon.
Dodam, że w tv pilot jest widzialny jako klawiatura i działa normalnie klawiatura i mysz, ale mikrofon nie jest widoczny nigdzie, nie wiem nawet gdzie go szukać.
Wiem natomiast z youtube, że działają zwykłe mikrofony, normalnie podłączane do tv, w wyszukiwaniu tv i google.
Pilot Riitek jest podłączany bezprzewodowo przez USB do tv.
Witam ponownie,
sprawdziłem i nie jest prawdą, że mikrofon działa przez bluetooth.
Znalazłem bowiem na Youtube jak użytkownik podłącza mikrofon zwykły na kablu USB i wyszukiwanie głosowe działa.
https://www.youtube.com/watch?v=9N3SG4VqqIY
Więc skoro mikrofon na USB działa, to czemu nie działa pilot który komunikuje się z odbiornikiem wpiętym w USB telewizora.
Riitek twierdzi, że jest to wina oprogramownia telewizora bo na innych tv działa, sprawdzałem i tak jest, na komputerze i innych TV też działa.
Więc coś jest nie tak z Państwa oprogramowaniem, że nie wykrywa tego pilota też jako mikrofon tylko jako samą zewnętrzną klawiaturę.
Proszę o odpowiedź SONY.
A TO NIESPODZIANKA...
STEROWANIE GŁOSOWE W PILOCIE ZACZĘŁO DZIAŁAĆ PO AKTUALIZACJI SYSTEMU DO ANDROID 6.
BYŁA WIĘC TO WINA TAK JAK PISAŁEM OPROGRAMOWANIA TELEWIZORA SKORO NA INNYCH TV DZIAŁAŁO BEZ PROBLEMU.
WIĘC NIE TAK JAK SONY PISALIŚCIE ŻE STEROWANIE GŁOSOWE ODBYWA SIĘ ZA POMOCĄ BLUETOOTHA SKORO TERAZ DZIAŁA NORMALNIE PRZEZ ODBIORNIK USB.
WAŻNE ŻE TERAZ DZIAŁA PO AKTUALIZACJI SYSTEMU.
TYLKO NIE WIEM CZY TO WY COŚ POPRAWIALIŚCIE? CZY PO PROSTU GOOGLE TO NAPRAWIŁ W ANDROIDZIE?