Podziel się wrażeniami!
Witam,
Zakupiłem przed paroma dniami TV Sony Bravia KD 55XD8505 i mam wielki problem z połączeniem z moją siecią bezprzewodową.
Już po pierwszym włączeniu TV nie odnajdował mojej sieci... Po pierwszej konfiguracji i kilkunastu próbach wreszcie TV znalazł moją sieć, ale na krótko! Po dłuższej chwili znów ją zgubił i jej nie widzi. Kiedy robię wyszukiwanie sieci, znajduje mi jedną nieznajomą sieć, kiedy na laptopie wyszukuje mi ich kilkanaście.
Z siecią wszystko jest ok, jest z nią cały czas połączony laptop, PS4, 2 telefony. Wszystkie urządzenia sieć widzą i bez problemu się z nią łączą! Tylko nie TV Sony za przeszło 5000 zł!!!
W TV próbowałem wyszukiwać sieć na wszelkie sposoby... Lista wyszukiwania, wpisywanie ręcznie, przez WPS i NIC!!!
Proszę o pomoc bo tracę cierpliwość do tego TV... Z góry dziękuje!
Pobierz na tel/tablet wifi Analizer i sprawdź jaki kanał ma Twoje wifi. Jeżeli jest powyżej 10tego to tv będzie miał problem. Czeka Cię lekka konfiguracja routera, zmiana kanału. Ustaw taki by nie pokrywal się centralnie z innymi obcymi wifi. Możliwe też że router jest za daleko od tv.