Podziel się wrażeniami!
Kupiłem kolejny TV Sony. Poprzedni miał opcję wyświetlania zegarka w prawym dolnym rogu ekranu. Czy w W8 Sony zlikwidowało ta opcję? Może jest szansa, aby w kolejnym update to wskrzesić.
Dodatkowo, gdy oglądam coś z dekodera NC+ nie działa mi klawisz Home, Options, I+ itp.
Dlaczego tak jest i czy bedzie tutaj kakas poprawką?
nie ma w nowych modelach opcji zegaru w rogu. Możesz nacisnąć "i" na pilocie i uzyskasz godzinę, lecz to zasłania ok. 1/3 ekranu, wiec tylko informacyjnie masz tą wiadomość.
Posiadam KDL-42W656A. Bardzo brakuje mi opcji wyświetlania zegarka podczas oglądania telewizji.
Może firma Sony prowadzi wishlist, gdzie moglibyśmy zgłaszać swoje życzenia?
Propozycja dla SONY:
Wprowadzenie w menu związanym z datą i czasem opcji: Zawsze pokazuj zegar na ekranie TV : Wł / Wył
Prosta zmiana, może da się wykonać przy okazji poprawy softu?
To nie jest żadne rozwiązanie.
Dodatkowo, przycisk [i] nie działa zawsze - jeśli masz aktywny dekoder lub konsolę z akrywnym sterowaniem przez hdmi - w sumie to kolejna przeszkadzajka w sofcie do poprawy.
Rozwiązanie to dedykowana opcja w ustawieniach: Pokazuj zawsze zegar na ekranie.
jarflak - masz rację, na pewno opcja pokazywania zegara by się przydała, ale dopóki jej nie ma to właściwą odpowiedzią jest ta, iż "w nowych modelach nie ma opcji zegara w rogu"
Co do problemu z przyciskami - wystarczy wyłączyć w TV sterowanie przez HDMI.
Miałem podobny problem przy podłączonej PS3 i problem się rozwiązał właśnie po wyłączeniu tej opcji.
Pozdrawiam