Podziel się wrażeniami!
mam sony bravia 46H,,,,,oraz internet w systemie cdma chciałbym płączyć telewizor przez wi - fi ale przy próbie połączenia wyskakuje mi chasło włącz urządzeni usb....../natomiast smartfon xperia j łączy się z internetem bez problemu /
z góry dziękuję za pomoc .... kain
Message was edited by: -Nagata-
zmiana tytulu
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam.
Mógłbyś podać jaki dokładnie model telewizora posiadasz ? Powiem szczerze że nie spotkałem się z takim komunikatem, ale po jego treści wnioskuje, że TV chce coś zrobić z adapterem Wi-Fi pod USB.
witam
posiadam tv Bravia 46ex520 zakupilem do niego adapter usb wifi. gdy podpialem go do tv przez godzine wszystko bylo ok po tym czasie pojawila sie informacja brak polaczenia z siecia. zobaczylem w ustawieniach sieci i polaczenie bylo ale gdy chcialem zobaczyc jakis serial pojawila sie informacja wloz urzadzenie do gniazda usb (???) wyciagnalem adapter i wlozylem go z powrotem, sprawdzam ustawienia sieci czy tv widzi adapter i w tym momencie tv zaczal sie wylaczac i wlaczac. prosze o pomoce co jest nie tak.
Witam.
Mógłbyś opisać jakiś posiadasz router oraz jak masz w nim ustawioną sieć Wi-Fi.
Myślę, że powodem takiego działania może być ustawienie w routerze tak aby na raz obsługiwał kilka standardów, przez co adapter może przeskakiwać z jednego na drugi i powodować nieprawidłowe działanie. Tak więc mogę doradzić abyś ustawił w routerze tylko standard g Wi-Fi.
router posiadam z netii czyli netiaSpot i internet tez z netii. siec mam domowa.
myslisz, ze problem lezy w routerze a nie w tv? mozesz mi jasniej opisac jak mam zmienic ustawienia w routerze?
Aby wejść w ustawienia routera musisz w przeglądarce internetowej wpisać netiaspot.home - jesli chodzi o nazwe i hasło ( na odwrocie routera powinno być to - w intrukcji znalazłem info że "Wprowadź swoją nazwę użytkownika i hasło, a następnie kliknij przycisk „Dalej”. Domyślna nazwa użytkownika to „user”, domyślne hasło to „user”.)
Dalej przejdź do zakładki sieć bezprzewodowa, a tam w linijce "Tryb 802.11" ustaw: "802.11g"
Pierwszą rzeczą jaka do głowy mi przyszła było coś nie tak właśnie z konfiguracją sieci Wi-Fi - telewizor zaczął dziwnie się zachowywać po podłączeniu modemu.
Jeśli to nie pomoże, mogę doradzić Ci abyś przywrócił ustawienia fabryczne TV, odświerzył zawartość internetową, albo w końcu odłączył telewizor całkowicie z zasilania na około 30 minut ( pamiętaj by zapisać sobie ustawienia jakie masz obrazu bo zostaną przywrócone fabryczne).
Jeśli to wszystko nie pomoże, pozostanie kontakt z serwisem.
dzieki...
ale niestety ustawienia routera nie pomoglo. tak w ogole to gdy wloze adapter w USB i tv go wykryje (a nie zawsze go wykrywa) wchodze w ustawienia sieci, bo chce sprawdzic czy siec w ogole jest to tv zaczyna sie wylaczac i wlaczac i tak dopoki sam go nie wylacze.
nawet jesli chcialbym odswiezyc zawartosc internetowa to tego nie zrobie, bo nie ma mozliwosci....wyskakuje info wloz urzadzenie USB ale kiedy adapter juz jest wlozony (???)
sprobuje jeszcze z przywroceniem ustawien fabrycznych a jesli to nie pomoze to zaprosze serwis wtedy.
W takim razie, moim zdaniem, najprawdopodobniej problem leży po stronie labo adapteru USB, albo samego portu USB i tutaj tylko serwis będzie w stanie coś zrobić.
http://www.sony.pl/support/pl/contacts/tvhc
W tym linku znajdziesz telefon do biura obsługi
Witaj,
mógłbyś napisać dokładny model? TV ma wbudowaną WiFi? Widzi sieć?
model tv KDL-46EX520 telewizor nie ma wbudowanego Wi-Fi i dokupilem do nie go adapter USB model UWA-BR100U UNIT adapter ten kupilem w sklepie Sony Centre. zaznaczam, ze adapter jest w dobrym stanie tzn.dziala jak nalezy poniewaz po probach niepowodzenia polaczenia sie z siecia pojechalem do owego sklepu z reklamacja.
dzis kiedy wlaczylem tv z adapterem w porcie USB sprawdzilem w ustawieniach sieci i jest sygnal, jest siec i odziwo tv sie nie wylacza ale nie moge polaczyc sie z siecia i wyskakuje info brak "polaczenia z siecia" (???)
nawet wgranie nowego oprogramowania nie pomoglo, ktore mi przeslalo Sony...
tak czy inaczej dzwonilem po raz kolejny do Sony i ma przyjechac serwis ale to dopiero po weekendzie 😕