Podziel się wrażeniami!
mam sony bravia 46H,,,,,oraz internet w systemie cdma chciałbym płączyć telewizor przez wi - fi ale przy próbie połączenia wyskakuje mi chasło włącz urządzeni usb....../natomiast smartfon xperia j łączy się z internetem bez problemu /
z góry dziękuję za pomoc .... kain
Message was edited by: -Nagata-
zmiana tytulu
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Opiszę jak ja u siebie łączę się z siecią Wi-Fi - osobiście odradzam automatyczne wyszukiwanie bo może to nie zawsze zadziałać ( zaznaczam że mam W905 więc menu może się trochę różnić)
Tak więc najpierw wchodzę w "Ustawienia sieci". Tam wybieram "Konfiguruj połączenie sieciowe" -> "Własny" -> Ustawienia sieci bezprzewodowej" -> "Wyszukaj" -> ( Telewizor wyszukuje dostępne sieci Wi-Fi - wykrywa moją) -> wybieram moje Wi-Fi z listy -> wyskakuje mi aby wpisać klucz WPA ( tutaj zależy czy masz włączone szyfrowanie i jakie to szyfrowanie masz) -> wprowadzam hasło -> dalej jest możliwość ustawienia adresu IP ( jeżeli router ma włączone DHCP to można wybrać automat. inaczej trzeba sprawdzić jaki zakres IP udostępnia router i wpisać odpowiednie wolne IP ręcznie) -> Jest pytanie o proxy - moim zdaniem nie ma większej potrzeby korzystać z niej -> zatwierdzam -> I TV łączy się z siecią.
Coś zmieniło mi się z widokiem listy postów. Myślałem, że odpisuję innej osobie..
W Twoim przypadku wygląda na jakąś usterkę. Po włożeniu adaptera telewizor nie powinien się restartować. Telewizor powinien wykryć adapter i konfiguracja połączenia z siecią powinna być bez dodatkowych restartów. Sam proces połączenia jest bardzo prosty i raczej intuicyjny.
Natomiast brak widoczności sieci może być wywołany zakłóceniami na danej częstotliwości, bądź zbyt dużą odległością - niewystarczającym zasięgiem routera.
Daj znać proszę po wizycie serwisu, co ustalili.
Jeśli nie jest to sprawa dla serwisu to poniższy film powinien Ci pomóc w podłączeniu adaptera i zarejestrowaniu urządzenia w sieci:
https://www.youtube.com/watch?v=wr6Ld2e2axY
Trzymam kciuki za cierpliwość w konfiguracji.
po dlugim czasie jestem...
dziekuje koledze Mylagos a takze Zimny i Stubbs za wszelka pomoc i podpowiedzi.
przypomne tylko, ze kiedy wlozylem adapter do portu USB wszystko bylo ok, tzn. telewizor polaczyl sie z siecia bezprzewodowo i przez jakas godzine moglem z tego korzystac po czym pojawila sie informacja "brak polaczenia z siecia"....po czasie telewizor zaczal sie wyl/wlacz kiedy powtornie wyciagnalem adapter z portu i wlozylem go z powrotem a czasem bywalo tak, ze tv "nie widzial" adaptera (wtedy tv nie wylaczal sie)...
do sedna sprawy - przybyl pan serwisant i po ogladnieciu sprawy stwierdzil, ze albo adapter albo plyta glowna do wymiany. adapter zabral do sprawdzenia okazalo sie, ze jest dobry. wiec pozostaje wymiana plyty glownej...nie opisuje szczegolow poniewaz nie bylem obecny kiedy byl pan z serwisu a byl po raz drugi dzis wieczorem.... kolejna jego wizyta to wymiana tejze plyty glownej i mysle, ze to pomoze.
jesli nie na pewno znowu sie odezwe ale wolalbym juz nie.... pozdrawiam
I po wymianie płyty wszystko działa? Wymiana odbyła sie w domu?