Podziel się wrażeniami!
Witam,
Kupiliśmy 2 miesiące temu TV jak w opisie dla mamy do pokoju, podłączyliśmy jej CI+ z UPC i okazało się, że ta para chyba się nie pokochała. Przełączanie kanałów działą niemiłosiernie wolno - wcisnięcie na pilocie kanału, przełączenie kanału następuję po 2 sek, a następnie jego wyświetlenie z opisem kolejne 2 sek. Poza tym już dwa razy (w drugim dniu testów tej nieszczęsnej pary) miał problem z dekodowaniem kanałów i sytuacje ratowało tylko wyłączenie tv i ponowne włączenie po chwili. Oprogramowanie TV i karty CI+ najświeższe. Wspomnę tylko, że przez 2 pierwsze miesiące TV działał na TV analogowej i takich problemów aboslutnie nie było. Czy ktoś z Was ma w domu taki komplet i podobne problemy? czy to felerny egzemplarz mojego tv się trafił? Zaznaczę, że w mam identyczny moduł w drugim TV, kilkuletnim Sharpie i takie akcje nie występują.
PS.
Po ułożeniu kanałów wg indywidualnych preferencji przełączenie trwa jeszcze dłużej - masakra...
Czy macie jakiś pomysł na poprawę współpracy tego duetu: CI+ oraz nowy SONY KDL-32RD430?
Sprawdzałeś jak działa sony z twoim modułem? Sprawdź też czy na module lub tv nie jest włączona blokada rodzicielska, jeśli tak to wyłącz.
Dzięki za zainteresowanie - sprawdzę opcję podmiany kart. Natomiast kontroli rodzicielskiej na module CI+ w UPC nie znalazłem...
Pozdrawiam
@Luke40Na forum mediaswiat upc jest prawie 200 stron poświęconych temu modułowi z upc. Tam mozna sprawdzic , czy na telewizorach innych producentów jest lepiej. Możesz również wyjąć moduł, wyszukać około 30 kanałów cyfrowych z pakietu start. i porównac szybkość przełączania kanałów. Z tego co się orientuję, to wyłączenie kontroli rodzicielskiej jest mozliwe tylko na modułach cyfrowego polsatu.
Pozdrawiam
Hej,
Dzięki za podpowiedź.
Już postiudiowałem tematy na stronie mediaświat. Jedyne rozwiązanie jakie tam podawali to było wyłączenie kontoli rodzicielskiej. Mojego tv tam nie wymieniali, a z tego co czytałem na innych Sony działały kanały nieźle.
Potestuję na pakiecie start.
Jeszcze raz dziękuję za wskazówki, pozdrawiam.