anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Czy warto inwestować w technologię 3d?

Sych-----
Początkujący

Czy warto inwestować w technologię 3d?

Witam serdecznie :c37 Sam zamierzam kupić telewizor 3d. Pamiętam przed wejściem 3d do produktów typu telewizory, itd był ogromny szum. Kazdy z kim rozmawiałem był podniecony tym skokiem technologicznym. Mam wrażenie jak teraz, gdy telewizory są na rynku, jakby czegoś jeszcze brakowało. Jest niedosyt. Szum jest, wszędzie są reklamy sprzetu 3d itd. Sam jestem pozytywnie nastowiony do tej technologii. Efekty jakie daje np bravia 3d przerosły moje oczekiwania. Materiały wyglądają ciekawie i sama jakosc obrazu jest lepsza. Tylko kiedy będzie więcej materiałów 3d? Czy warto już teraz kupic taki sprzęt (cenowo duzej różnicy nie ma), czy lepiej sie wstrzymać? Czy jakas telewizja planuje programy 3d? Co sądziecie o 3d?

55 ODPOW. 55
4138-----
Początkujący

Z chęcią poczytam wyniki tego testu, a co z LX900? Nikt nawet nie skomentuje tego telewizora 3d?

Wojtek_B27
Początkujący

LX900 podobno w połączeniu z okularami od firmy RealID pozwala na uzyskanie obrazu przestrzennego o nieprawdopodobnie realistycznej głębi.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Ooo proszę. Masz jakieś źródło tej wiadomości? Hmm... Ciekawe, ciekawe. zaraz zobaczę różnicę między tymi okularami.

Wojtek_B27
Początkujący

Zimny napisał(a):

Masz jakieś źródło tej wiadomości? Hmm... Ciekawe, ciekawe. zaraz zobaczę różnicę między tymi okularami.

Wiesz co czytałem o tym artykuł na gazecie.pl w dziale technologia i Internet, jeśli będę miał dziś trochę czasu to postaram się odkopać dla ciebie tego linka. A ty koniecznie napisz jak wygląda to w praktyce jeśli masz takie możliwości.

romanpawlowski
Poszukiwacz

Czy sa to może jakieś uniwersalne okulary do wszystkich typów telewizorow??? Jak to wygląda w praktyce?

Sebek-----
Początkujący

Ravi napisał(a):

osobiście wolałbym zainwestować w hx900

Nic dziwnego tym bardziej, że Sony HX900 otrzymał nagrodę EISA - za najlepszy telewizor roku 3D LCD.

Zimny_
Użytkownik

romanpawlowski napisał(a):

Czy sa to może jakieś uniwersalne okulary do wszystkich typów telewizorow??? Jak to wygląda w praktyce?

Uniwersalnych nie znam. Producenci telewizorów korzystają z różnych systemów i technologii obrazu 3D i sposobu działania okularów. Więc takie uniwersalne mogą albo nie być najlepsze, albo może ich w ogóle nie być. Na pewno będą (chyba już są) okulary 3D innych firm dedykowane pod danego producenta systemu 3D.

Woytas
Początkujący

oglądałem w MM i w okularach od SONY na samsungu bajka z tymi galaretami wyglądała tak samo dobrze :)

Sebek-----
Początkujący

Komfortowe jest to, że jeśli kogoś nie stać na pełny zestaw to chociaż posiadacze telewizorów sony bravia 3D mogą bez problemu wypożyczyć dowolną liczbę okularów.

Zimny_
Użytkownik

Ciekawe jak będzie z dostępnością okularów w wypożyczalniach...