anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dlaczego nie wszystkie Divxy odtwarza z USB

profile.country.pl_PL.title
3echo-----
Poszukiwacz

Dlaczego nie wszystkie Divxy odtwarza z USB

TV 40EX501 nie wiem dlaczego nie odtwarza mi wszystkich divx-ów.Stacjonarny odtwarzacz Fergosson łyka bez problemu.Od czego to jest zależne?

12 ODPOW. 12
Mylagos
Użytkownik

Witam.
Według informacji które posiadam, dotyczących modelu EX500, video kodowane w DivX, muszą mieć jedno z tych rozszerzeń:
- .avi
- .divx
- .xvid
,oraz nie mogą mieć rozdzielczości większej niż rozdzielczość PAL - 720×576.
( postaram się to niedługo przetestować dokładniej )

3echo-----
Poszukiwacz

z tego co napisałeś to raczej wszystkie spełniają takie rozszerzenia,dlatego nie rozumiem dlaczego jedne odtwarza drugie nie

cogito.
Początkujący

Ważna jest jeszcze wielkość pliku. Być może tutaj leży rozwiązanie Twojej zagadki?

Zimny_
Użytkownik

Nie posiadam tego modelu BRAVIA. Jeśli spojrzysz na specyfikacje filmu który jest odtwarzany, a później na specyfikacje filmu który jest nie odtwarzany - będziesz miał odpowiedź. Pliki wideo posiadają wiele parametrów takich jak kodek, kontener, rozdzielczość itd. Filmy które można ściągnąć z sieci nie posiadają jednego standardu. Stąd, gdy któryś parametr nie zgadza się z zakresem jaki posiada telewizor - nie jest on odtwarzany.

3echo-----
Poszukiwacz

Właśnie nagrałem na aparacie Fuji parę filmików avi w HD.Chciałem obejrzeć je na swoim TV,a ten ich nie odtwarza.W czym problem?

Mylagos
Użytkownik

Mógłbyś powiedzieć, w jaki sposób kodowane są te pliki ? .Avi to tylko kontener, a sposób kodowania jest jeszcze ważniejszy.

3echo-----
Poszukiwacz

Szukam i nie mogę znaleźć.Aparat to Fujifilm XP 30.Myślałem,że wystarczy jak nagrywa w avi.Ale nagrywa w HD 1280x720.

Mylagos
Użytkownik

Sprawdź na komputerze programem VLC Player. Tam gdzieś opcja która wyświetla informacje o kodeku.

3echo-----
Poszukiwacz

Jest coś takiego:
Obraz
Kodek:Motion JPEG Video(MJPG)

Nic mi to nie mówi.