Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam dwa tv Sony KDL-60W855B i KD-43X8309C. Proszę o poradę. Które soundbary Sony są kompatybilne z tymi modelam? Wiem, że modeli jest trochę. Różnią się funkcjami i parametrami, ale kompletnie nie wiem jak wybrac te najlepsze i to niekoniecznie najdroższe. KDL trzymam;) w salonie i korzystają z niego wszyscy w domu, a KD głównie przeznaczony jest do PS. z góry dzięki:)
każdego podłączysz po optyku lub hdmi arc. Ale czy warto brać soundbar od Sony ? raczej nie. Poszedłbym w jakiegoś producenta audio np. denon a przedewszystkim posłuchał w sklepie.Przez hdmi arc głośnością sterujesz pilotem od tv :),po optyku nie.
dzięki:) A czy wówczas z innych firm nie będzie problemów z Bluetooth. Czytałem tutaj, że niektórym nawet słuchawki Sony na BT nie działały w zestawieniu z innym sprzętem S. Obawiam się, że jeśli kupię inną "firmę" to nie będzie do końca kompatybilny. Trochę zielony w tym jestem i zaczynam się rozglądać. W sklepie też mi powieział jeden sprzedawca, że soundbary S nie łączą BT z niektórymi tv tej firmy, a inne tv tej firmy łączą. Chciałbym w przyszłości móc jakby łączyć sprzęty i rozbudowywać je, ale gęsiej skórki dostaję jeśli miałbym mieć takie problemy w przyszłości z tymi dwoma tv. Niedawno sprawdzałem w sklepie głośnik przenośny S i jego BT nie był widoczny w telefonie innej firmy, a JBL i inne były. Zastanawiam się czy S nie robi z tym jakby pod górkę swoim klientom?:/