Podziel się wrażeniami!
Witam.
I niestety mam problem z dyskiem zewnętrznym WD 1 Tb.
Tv 55XE7005 nie nagrywa przy wyłączonym telewizorze. Ustawiam w Guide przyciskając rec. Programator ma na liście program do nagrania. Dioda zmienia kolor na pomarańczowy. Wyłaczam tv. Dioda dalej świeci. Kiedy nadchodzi godzina nagrania dysk pracuje, dioda dalej pomarańczowa ( a powina być czerowna ). Po włączeniu tv zachowuje się tak jakby nagrywał. Nie da się przełączyć programu itp. Komunika że nagrywa. A NIE NAGRYWA. Gdzie problem? Po ponownym formatowaniu dysku problem znika na jakiś czas...
Witam,
Skonsultowałem Twój problem z supportem Sony - oto uch odpwoiedź:
Czy klient może przeczekać okres, gdy zaprogramowane jest nagrywanie? Mam na myśli, że klient ustawia nagrywanie przykładowo od 15 do 16 i uruchomi telewizor dopiero po 16 (po zakończeniu nagrywania). Chodzi mi oczywiście o sytuację, gdy dioda nie zmienia koloru na czerwony, jak w takim przypadku wygląda sytuacja z telewizorem? Czy w dalszym ciągu blokuje się i wyświetla komunikat o nagrywaniu? Czy na liście nagrań pojawiła się nowa pozycja i czy jest do niej dostęp (czy jest uszkodzony plik)? Klient napisał, że po formatowaniu dysku problem znika na jakiś czas - może to wskazywać na jakiś problem z zapisem na dysk. W miarę możliwości proszę zalecić próbę z innym dyskiem twardym HDD.
Jeśli sytuacja będzie podobna w przypadku innego dysku to proszę zalecić wykonanie przywrócenia ustawień fabrycznych telewizora.
Pozdrawiam
Czy szukałes już odpowiedzi w archiwalnych wątkach na naszym forum?
Szukałem.
Odchaczyłem obecnie automatyczna aktualizacja czasu nagrywania i póki co nagrywa.
Poobserwuje i napisze uwagi.