anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Dziwny ekran kdl-37v4000

profile.country.pl_PL.title
gustaw78
Początkujący

Dziwny ekran kdl-37v4000

Witam mam takie pytanko a wiec jestem od niedawna użytkownikiem tv kdl 37v4000 bravia i zauwazyłem na wyłączonym ekranie pod pewnym kątem zielone przebarwienia .A ponadto mój tv podczas wieczornego oglądania strasznie głośno pracuje (piszczenie) .Więc zwracam sie do was z pytaniem czy jest to normalne ?? Za odpowiedzi z góry dzekuje

8 ODPOW. 8
scarface-----
Początkujący

A jaki sygnał masz podłączony do tv (antena na dachu, telewizja cyfrowa?) i jak długo masz już telewizor?

gustaw78
Początkujący

Telewizor odbiera tv kablową oraz cyfrowa a mam go ponad dwa tygodnie

scarface-----
Początkujący

W takim razie najlepszym co możesz zrobić - moim zdaniem - jest kontakt z serwisem, ewentualnie na początek proponuję kontakt z BOK Sony 0 801 500 500, przedstawisz dokładnie problem i myślę że wszystko zostanie wyjaśnione.

ps co do buczenia to czasami winny jest sygnał (mówisz że buczy wieczorem, ale czy na wszytskich kanałach zarówno z satelity jak i kablówki?), jeśli zaś buczy np. na którymś z niepodłączony AV to problem może być z samym tv.

vinci77
Poszukiwacz

a tych plam nie było wcześniej na LCD? może ktoś z domowników wyczyścił matrycę jakimś dziwnym (niedozwolonym) środkiem czyszczącym.

gustaw78
Początkujący

Nie tych plam nie było wcześniej i wydaje mi sie że przebarwienia są coraz większe i wygląda to jakby matryca była przegrzana a do czyszczenia używam suchej ściereczki z mikrofibry

malcolm_x
Początkujący

a jakie masz kąty ? Bo u mnie obraz robi się siwy jak patrzysz pod kątem, powiedzmy 50 stopni z boku. Jak podejdę trochę bliżej, patrzę wtedy trochę z góry, to też się to robi.
Czyli kąty pionowe też do kitu.
Czy jak jest czarne tło, to wtedy widzisz podświetlenie, świeci na szaro, mieni się cała matryca?
Ten telewizor ma super kolory itd. ale jedynie gdy oglądający znajduje się na wprost.
Bo u mnie tak jest. Z tym piszczeniem, to mój też trochę słychać zaraz po włączeniu, ale jak jest dźwięk normalny, to tego nie słychać.

Razak-----
Początkujący

gustaw78 napisał(a):

Nie tych plam nie było wcześniej i wydaje mi sie że przebarwienia są coraz większe i wygląda to jakby matryca była przegrzana a do czyszczenia używam suchej ściereczki z mikrofibry

Rozumiem, że tylko ty odpowiadasz za czyszczenie TV? Przebarwienia powodują silne środki chemiczne (żona kolegi, ekran laptopa potraktowała ludwikiem- efekt natychmiastowy). Pamiętaj, że zawsze jest gwarancja i należy z niej korzystać bo raczej domowymi metodami tutaj się nie zaradzi (nie powinien piszczeć).

scarface-----
Początkujący

Koledzy, proszę tylko zwróćcie uwagę na datę wypowiedzi, do której się ustosunkowujecie. ;)