Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy ktos inny zauważył podobny problem?
Strefa czasowa w TV jest ustawiona prawidłowo, EGP (Guide) pokazuje prawidłowe godziny emisji i programy. Zegar telewizora także pokazuje prawidłową godzinę.
Ale...
Informacja o programie pokazywana na początku lub po naciśnięciu przycisku "Info" pokazuje informacje o programie który będzie godzinę później a nie aktualnym. Podkreślam, że dotyczy to tylko tej informacji - i nawet na tym ekranie godziny są podane prawidłowo.
Moim zdaniem telewizor wybiera zły program, ale nie mam pojęcia dlaczego zawsze przesunięty o godzinę (sprawdzałem także dla innej strefy czasowej). Jeden pomysł który mam to "czas zimowy/czas letni" - właśnie na to wpadłem i sprawdzę co się stanie jak wyłączę opcję automatycznej korekty. Może wybór programu do pokazania nie używa tej opcji??
Wygląda na to, że to także nie jest wina ustawienia automatycznej obsługi czasu zimowego/letniego... Chyba jednak to wewnętrzny problem - ale czemu o godzinę?
Wyglada na to, ze "się" naprawiło. Czyli wina nie była telewizora, ale nadawania EPG. Tylko czemu na kompterze w tym samym czasie bylo dobrze?