Podziel się wrażeniami!
Siema,
Możecie sprawdzic czy dobrze kombinuję. Router Pentagram w standardzie n chcę podłączyć do TV kablem sieciowym skrosowanym (czy inny niż skrosowany, nie ogarniam tego za bardzo). Komputer mam w drugim pokoju i teraz żeby dostarczyć internet do routera to wystarczy, że kupię kartę sieciową USB również w standardzie n i ona prześle sygnał do routera. Czy muszę mieć dwa routery?? Czy można tak podłączyć EX500 do internetu??
Pozdrawiam,
Poczytaj viewtopic.php?f=215&t=8349
też miałem takie pytania i po zrboieniu wszystkiego działa bezproblemowo
Dzięki za linka. Jeszcze jedna sprawa, żeby działały funkcje internetowe to router musi być połączony z komputerem?? Czy wystarczy, że router podłącze do gniazdka telefonicznego i póżniej router z TV kablem sieciowym, bez połączenia z komputerem??
Ja mam router podłączony do sieci internet i kablem do telewizora a z kompem łaczy sie router przez WIFI, tak że router nie musi być podłaczony do kompa tylko do sieci internetowej.
desmoRR napisał(a):
Dzięki za linka. Jeszcze jedna sprawa, żeby działały funkcje internetowe to router musi być połączony z komputerem?? Czy wystarczy, że router podłącze do gniazdka telefonicznego i póżniej router z TV kablem sieciowym, bez połączenia z komputerem??
Mam jeszcze pytanie odnośnie materiałów udostępnianych w SONY Internet TV. Czy na Eurosporcie i IPLA można oglądać materiały na żywo, np. wyścigi czy Liga Mistrzów? Najbardziej zależy mi na wyścigach motocyklowych SBK. Czy na Eurosporcie są materiały na temat wyścigów motocyklowych? Proszę, żeby ktoś opisał co można zobaczyć na Eurosporcie?
Pozdrawiam
Obecnie nie ma transmisji "na żywo". Są retransmisje. Może z czasem....