Podziel się wrażeniami!
witam od niedawna jestem posiadaczka bravii ex723 chcialam zapytac sie o efekty obrazu 3d jak to jest ze w sklepie wszytko piknie ladnie a w domu efektow brak bo szczerze mówiac ledwo widze jakies tam wypuklenia a co dopiero pletwe przed nosem,co prawda na jedno oko nie wiedze ale to chyba nie w tym problem skoro w sklepie mnie tv przekonal a moze ustawienia dac na sklepowe??(co pewnie pudzie po pradzie) dodam ze okulary to TDG-BR250. moze faktycznie cos zmienic w ustawieniach jesli tak to co??
Jaki materiał oglądasz w domu? Bo w sklepie na 99% podłączony był odtwarzacz BD i puszczony był materiał nagrany w 3D.
Materiały które są orginalne w tv pod internet video (krótkie filmiki) oceanarium,sport mało tego dziś dałam ustawienia sklepowe i też bez rewelacji myśle na oddaniem i zmianą seri z tego co wyczytałam to poprostu słaba seria ? Ale z marki nie zrezygnuje
A w sklepie na jakim modelu TV oglądałaś?
Ten model TV ma dobre 3D w przypadku dobrego sygnału. Czym wyższy model tym sygnał może być nieco słabszy a TV nadal coś z niego wyciągnie.
tak sprawa sie wyklarowala specjalnie kupilam conan i spykids blu-ray 3d puscilam przez ps3 i jest ok małe defekty w conanie(raz na..........coś z tylu rozmazane,niewyraźne) ale wydaje mi sie ze to juz nie wina tv a raczej produkcji filmu albo mojego ślepego prawego oka;( aczkolwiek dziwi mnie że to co w tv internet video3d orginalne tak marnie odbiera.
Teraz jeszcze tylko zostaje zabawa w ustawienia lepsze efekty byly na automacie jak na kinowym do reszty nie doszłam!
Jeszcze tylko jak by ktos mógł podać jakie są najbardziej efektowne filmy w 3d mnie interesują horrory i dla dzieci dzieki za pomoc
Oglądałem film "pod taflą oceanu" i były ciekawe efekty.Podłącz internet do tv i włącz w telewizji internetowej sony 3d experience tam masz dużo dobrych trailerów i nie tylko które bardzo ładnie wyglądają
Nie oglądałem Conana 3D, ale słyszałem, że jest całkiem niezły.
Niedostrzeganie efektów 3D może być przyczyną wady wzroku. Sam mam chore oczy i gdzy oglądam materiał 3D bez okularów korekcyjnych, efekty są mniej dostrzegalne i rzadziej. Jeśli oglądam w okularach korekcyjnych i oczywiście w okularach 3D, obraz jest dużo lepszy. Być może tu jest przyczyna..
dzieki przynajbliższej okazji to sprawdza ale zauwazyłam tez ze odległość 2m od tv40" do ogladania 3d to tez minus i teraz żałuja ze tak bardzo sie wyzekałach 50"na te 26m2 ;(
Czym lepsza jakość sygnału tym bliżej możemy siedzieć telewizora dla komfortowego oglądania programów. Materiały 3D pozwalają jeszcze bardziej zmniejszyć tą odległość. Ostatnio oglądałem 65HX920 z bardzo bliska... kilka cm bliżej już można było wyczuć ciepło bijące od telewizora a mimo to mała odległość nie powodowała u mnie szybkiego zmęczenia wzroku.