anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

ex723 i obraz 3d

agabed3
Początkujący

ex723 i obraz 3d

witam od niedawna jestem posiadaczka bravii ex723 chcialam zapytac sie o efekty obrazu 3d jak to jest ze w sklepie wszytko piknie ladnie a w domu efektow brak bo szczerze mówiac ledwo widze jakies tam wypuklenia a co dopiero pletwe przed nosem,co prawda na jedno oko nie wiedze ale to chyba nie w tym problem skoro w sklepie mnie tv przekonal a moze ustawienia dac na sklepowe??(co pewnie pudzie po pradzie) dodam ze okulary to TDG-BR250. moze faktycznie cos zmienic w ustawieniach jesli tak to co??

11 ODPOW. 11
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Jaki materiał oglądasz w domu? Bo w sklepie na 99% podłączony był odtwarzacz BD i puszczony był materiał nagrany w 3D.

agabed3
Początkujący

Materiały które są orginalne w tv pod internet video (krótkie filmiki) oceanarium,sport mało tego dziś dałam ustawienia sklepowe i też bez rewelacji myśle na oddaniem i zmianą seri z tego co wyczytałam to poprostu słaba seria ? Ale z marki nie zrezygnuje ;)

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

A w sklepie na jakim modelu TV oglądałaś?

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Ten model TV ma dobre 3D w przypadku dobrego sygnału. Czym wyższy model tym sygnał może być nieco słabszy a TV nadal coś z niego wyciągnie.

agabed3
Początkujący

tak sprawa sie wyklarowala specjalnie kupilam conan i spykids blu-ray 3d puscilam przez ps3 i jest ok małe defekty w conanie(raz na..........coś z tylu rozmazane,niewyraźne) ale wydaje mi sie ze to juz nie wina tv a raczej produkcji filmu albo mojego ślepego prawego oka;( aczkolwiek dziwi mnie że to co w tv internet video3d orginalne tak marnie odbiera.
Teraz jeszcze tylko zostaje zabawa w ustawienia lepsze efekty byly na automacie jak na kinowym do reszty nie doszłam!
Jeszcze tylko jak by ktos mógł podać jakie są najbardziej efektowne filmy w 3d mnie interesują horrory i dla dzieci dzieki za pomoc

qqipp-----
Początkujący

Oglądałem film "pod taflą oceanu" i były ciekawe efekty.Podłącz internet do tv i włącz w telewizji internetowej sony 3d experience tam masz dużo dobrych trailerów i nie tylko które bardzo ładnie wyglądają

Zimny_
Użytkownik

Nie oglądałem Conana 3D, ale słyszałem, że jest całkiem niezły.
Niedostrzeganie efektów 3D może być przyczyną wady wzroku. Sam mam chore oczy i gdzy oglądam materiał 3D bez okularów korekcyjnych, efekty są mniej dostrzegalne i rzadziej. Jeśli oglądam w okularach korekcyjnych i oczywiście w okularach 3D, obraz jest dużo lepszy. Być może tu jest przyczyna..

agabed3
Początkujący

dzieki przynajbliższej okazji to sprawdza ale zauwazyłam tez ze odległość 2m od tv40" do ogladania 3d to tez minus i teraz żałuja ze tak bardzo sie wyzekałach 50"na te 26m2 ;(

cogito.
Początkujący

Czym lepsza jakość sygnału tym bliżej możemy siedzieć telewizora dla komfortowego oglądania programów. Materiały 3D pozwalają jeszcze bardziej zmniejszyć tą odległość. Ostatnio oglądałem 65HX920 z bardzo bliska... kilka cm bliżej już można było wyczuć ciepło bijące od telewizora a mimo to mała odległość nie powodowała u mnie szybkiego zmęczenia wzroku.