Podziel się wrażeniami!
Mam problem z uruchomieniem aplikacji film box live (telewizor bravia KDL-50W685A). Połączenie z internetem jest prawidłowe, pomimo to pojawia się komunikat "usługa jest obecnie niedostępna, spróbuj ponownie później".
Dzień dobry,
spróbuj proszę:
1. odświeżyć zawartość internetową TV
2. przywrócić ustawienia fabryczne TV
3. przywrócić ustawienia fabryczne routera
4. upewnić się, że prędkość połączenia internetowego to minimum 2,5 MB/s
Jeżeli problem nie zniknie, skontaktuj się proszę z Sony Entertainment Network (e-mail: networksupport@pl.playstation.com).
Trzymam kciuki!
nie polecam kontaktu !
Witam.
Mam podobny problem, u mnie już widać, że wchodzi się do Filmbox live, zaczyna doczytywać zawartość i nagle bum usługa niedostępna...
Inne serwisy działają, router i łącze 8mb/s sprawne.
Oprócz tego mam problem z aktywacją tv na stronie https://account.sonyentertainmentnetwork.com/services
Pomimo, że wpisuję prawidłowo kod to nie rejestruje (aktywuje) mi się TV.
Na tej stronie jest taka podpowiedź:
Sposób odszukania kodu aktywacji
Kod aktywacji znajduje się w menu telewizora:1. Naciśnij przycisk HOME na pilocie, a następnie przejdź do opcji "Sony Entertainment Network".2. Z menu "Sony Entertainment Network" wybierz opcję "Podłącz konto". Na tej stronie jest wyświetlany kod aktywacji.3. Wpisz 5-literowy kod aktywacji wyświetlany na ekranie telewizora w polach umieszczonych z prawej strony.
Jest ona zupełnie nie adekwatna do tego co jest na ekranie telewizora!!! Na ekranie TV nie wyświetla się nic z tego co jest opisane powyżej, nie ma żadnej opcji podłącz konto!!!
Witaj,
Przykro mi, że Ciebie też to spotyka. Czy próbowaliście już zasięgnąć rady od Supportu w Sony Entertainment Network (e-mail: networksupport@pl.playstation.com)?
Pozdrawiam,
Agnieszka_J
Komunikat taki pojawia się po wykorzystaniu okresu próbnego. Po rejstracji usługi jest 30 dni na korzystanie z film box live. Jest tak informacja w koncie sonyentertainmentnetwork.com.