Podziel się wrażeniami!
A mnie zastanawia dlaczego to cudeńko ( W4210 ) nie wykrywa podłączonego przez HDMI sprzętu innych producentów. Bardzo mi się to nie podoba. Byłbym wdzięczny również za sugestię na temat gwarantującego najlepszy obraz i dźwięk połączenia amplituner AV - TV Bravia - odtwarzacz DVD - tuner TVSat . Wszystkie elementy są wyposażone w złącza HDMI .
Czy mój to myślenia jest dobry :
DVD i tuner SAT kablami HDMI do wejść w TV oraz dodatkowo optycznymi lub koaksjalnymi do amplitunera AV
Pozdrawiam
Yaro66 napisał(a):
A mnie zastanawia dlaczego to cudeńko ( W4210 ) nie wykrywa podłączonego przez HDMI sprzętu innych producentów. Bardzo mi się to nie podoba. Byłbym wdzięczny również za sugestię na temat gwarantującego najlepszy obraz i dźwięk połączenia amplituner AV - TV Bravia - odtwarzacz DVD - tuner TVSat . Wszystkie elementy są wyposażone w złącza HDMI .
Czy mój to myślenia jest dobry :
DVD i tuner SAT kablami HDMI do wejść w TV oraz dodatkowo optycznymi lub koaksjalnymi do amplitunera AV
Pozdrawiam
mam ten sam problem i też mnie to irytuje-delikatnie mówiąc. Tzn. mam lcd 40S4000 i pożyczony dekoder do testów. dekoder podłączony jest przewodem HDMI ale tv nie znajduje podłączonego urządzenia. Musze wybierać wejście pod które mam podłączony dekoder no i oczywiście wiąże się to z innymi utrudnieniami, np 2 piloty. Wszystkie ustawienia są ok. W związku z tym mam pytanie czy znany jest dekoder który współpracuje z Bravia sync ? nie zależnie od platformy bo jeszcze się nie zdecydowałem co zakupie. Zalezy mi na jednym pilocie!
Yaro66 napisał(a):
A mnie zastanawia dlaczego to cudeńko ( W4210 ) ....
Pozdrawiam
Z tego co wiem nie ma jeszcze takiego dekodera. A model W4210 to inna odmiana kolorystyczna W4000 (ma maskownice głośników w kolorze ciemnym i zamiast tej szybki przeźroczystej także jest ciemne szkło).
Witam
Mam TV KDL 32W4000 i po podłączeniu PLAYSTATION3 przez HDMI niestety problem jest ten sam. Telewizor nie wykrywa urządzenia. Wszyskie funkcje załączone, kabelek sprawdzony z BR Sony jest OK. Na infolini PLAYSTATION powiedzieli mi, że jestem pierwszym który to zgłasza a po konsultacji z działem technicznym uzyskałem odpowiedź: "Ma nie działać". Czy faktycznie tak musi być???
Ale PS3 może mieć ustawione np. wyjście sygnału przez Componenta i wtedy nie daje obrazu przez HDMI. Proszę spróbować podłaczyć tym kablem multi AV do telewizora z boku wybrać odpowiednie wejscie AV na TV i zobaczyc czy jest obraz. Jeśli jest wtedy należy podłączyć HDMI wybrać w PS3 wyjście obrazu na HDMI szybko przełaczyć TV na odpowiednie wejście HDMI i zaakceptować decyzję na PS3.
Po podłączenie przez HDMI obraz i dźwięk jest, nie działa tylko sterowanie przez HDMI. Niedogodność mała ale trochę mnie zaskoczyła.
Ok nie zrozumiałem problemu. PS3 nie jest zgodne z system Bravia Sync.
Ja też mam problem.
Do TV 40W4500 podłączyłem kabelkiem HDMI n-box HDTV i TV mi go nie wykrywa, dlaczego.
Co należy zrobić aby urządzenie zostało wykryte?