anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

HX720-HX820

profile.country.pl_PL.title
son24-----
Początkujący

HX720-HX820

witam czy moglby mi ktos przyblizyc cos wiecej na temat telewizora KDL46HX720 oraz KDL46HX820 ktory jest lepszy oraz jak to wyglada z obrazem w 3D oraz z grami na psx3 tutaj tez mi chodzi o obraz trojwymiarowy czy ladne sa efekty i ktory telewizor warto kupic

21 ODPOW. 21
stubbs.
Użytkownik

Zimny mnie ubiegł :), ale jest dokładnie tak jak Zimny opisał :thumbsup:

Pozdrawiam Stubb
son24-----
Początkujący

piszac ze te technologie optymalizują jakość obrazu masz na mysli ze jakosc obrazu jest gorsza???

MARCUS68-----
Początkujący

Optymalizacja to chyba wyznaczanie najlepszego rozwiązania :thumbsup: .Za gorilla glass przemawia wygląd,wygoda z utrzymaniem czystości,nierysująca się ramka,ochrona matrycy.Wydaje mi się,że i obraz jest jakby trochę lepszy (kolory,kontrast).Niestety ta szyba sprawia,że kąty są jeszcze słabsze niż w 720.Takie jest moje odczucie.Jeśli ktoś nie przywiązuje wagi do kątów,ma w domu małe dzieci oraz chce miec na scianie lub specjalnym postumencie piękny telewizor monolith to polecam.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Kurcze, ja to chyba jakiś dziwny jestem (a może mało wymagający :c18 ) bo problemów z kątami nie zauważam. Może być problem z odbiciami ale to samo mam ze zwykłym TV :)

MARCUS68-----
Początkujący

Dla mnie też niejest to problemem ale w porównaniu do innych modeli to w HX-820 z kątami jest słabo. Jeśli ktoś siedzi na wprost to wszystko O.K. :thumbsup:

A tak przy okazji to czy ktoś wie ile kosztuje przedłużenie gwarancji na 5 lat dla HX-820 55" :question:

stubbs.
Użytkownik

Podłączam się do pytania kolegi MARCUS68, tylko interesuje mnie bardziej jak wygląda sprawa z przedłużaniem. Czy 2 lata obsługuję Sony a pozostałe 3 sklep w którym kupiliśmy? Czy 2+3lata obsługuje Sony?

Pozdrawiam Stubb
sadam_
Użytkownik

Jeżeli wykupisz Serwis Extra w dowolnym Salonie Sony to jest to przedłużenie gwarancji producenta.
Dla KDL-55HX820 takie przedłużenie gwarancji kosztuje 1159zł.

W sklepach typu MM, Saturn, Euro sprzedawane jest ubezpieczenie - bujamy się z firmą ubezpieczeniową. Warto poczytać warunki.

stubbs.
Użytkownik

Czyli jak dobrze zrozumiałem, gdy kupujemy w salonie Sony mamy 2+3 lata gwarancji z serwisem Sony.
Jeśli kupimy w jakimś inny sklepie AGD/RTV mamy wówczas 2 lata gwarancji Sony + 3 lata ubezpieczenia przez firmę współpracującą z w/w sklepem? Czyli chyba dużo lepiej zrobić to w salonie Sony? Tak w razie czego :)

Pozdrawiam Stubb
sadam_
Użytkownik

Tak.

MARCUS68-----
Początkujący

Kupując w każdym sklepie mamy mozliwość dokupic po zarejestrowaniu dodatkową gwarancję w Sony chyba w ciągu 90 dni od daty zakupu.