Podziel się wrażeniami!
witam czy moglby mi ktos przyblizyc cos wiecej na temat telewizora KDL46HX720 oraz KDL46HX820 ktory jest lepszy oraz jak to wyglada z obrazem w 3D oraz z grami na psx3 tutaj tez mi chodzi o obraz trojwymiarowy czy ladne sa efekty i ktory telewizor warto kupic
Zimny mnie ubiegł , ale jest dokładnie tak jak Zimny opisał
piszac ze te technologie optymalizują jakość obrazu masz na mysli ze jakosc obrazu jest gorsza???
Optymalizacja to chyba wyznaczanie najlepszego rozwiązania .Za gorilla glass przemawia wygląd,wygoda z utrzymaniem czystości,nierysująca się ramka,ochrona matrycy.Wydaje mi się,że i obraz jest jakby trochę lepszy (kolory,kontrast).Niestety ta szyba sprawia,że kąty są jeszcze słabsze niż w 720.Takie jest moje odczucie.Jeśli ktoś nie przywiązuje wagi do kątów,ma w domu małe dzieci oraz chce miec na scianie lub specjalnym postumencie piękny telewizor monolith to polecam.
Kurcze, ja to chyba jakiś dziwny jestem (a może mało wymagający ) bo problemów z kątami nie zauważam. Może być problem z odbiciami ale to samo mam ze zwykłym TV
Dla mnie też niejest to problemem ale w porównaniu do innych modeli to w HX-820 z kątami jest słabo. Jeśli ktoś siedzi na wprost to wszystko O.K.
A tak przy okazji to czy ktoś wie ile kosztuje przedłużenie gwarancji na 5 lat dla HX-820 55"
Podłączam się do pytania kolegi MARCUS68, tylko interesuje mnie bardziej jak wygląda sprawa z przedłużaniem. Czy 2 lata obsługuję Sony a pozostałe 3 sklep w którym kupiliśmy? Czy 2+3lata obsługuje Sony?
Jeżeli wykupisz Serwis Extra w dowolnym Salonie Sony to jest to przedłużenie gwarancji producenta.
Dla KDL-55HX820 takie przedłużenie gwarancji kosztuje 1159zł.
W sklepach typu MM, Saturn, Euro sprzedawane jest ubezpieczenie - bujamy się z firmą ubezpieczeniową. Warto poczytać warunki.
Czyli jak dobrze zrozumiałem, gdy kupujemy w salonie Sony mamy 2+3 lata gwarancji z serwisem Sony.
Jeśli kupimy w jakimś inny sklepie AGD/RTV mamy wówczas 2 lata gwarancji Sony + 3 lata ubezpieczenia przez firmę współpracującą z w/w sklepem? Czyli chyba dużo lepiej zrobić to w salonie Sony? Tak w razie czego
Tak.
Kupując w każdym sklepie mamy mozliwość dokupic po zarejestrowaniu dodatkową gwarancję w Sony chyba w ciągu 90 dni od daty zakupu.