Podziel się wrażeniami!
Witam moze ktoś wie coś na temat takiej awari??? telewizorek chodził jakąś godzinke nagle zrobił sie czarny obraz,ok5 sekund jeszcze był dzwiek,i nagle sie wyłączył i teraz tylko dioda standby mruga 5 ciokrotnie,jakiś kod pewnie,telewizorek 10 miesieczny szkoda ze tak szybko wysiadł ale wiadomo za dużo już tam elektroniki.teraz ciekawe jak sie zachowaja chlopcy z serwisu wczoraj zgloszone dziś jeszcze żadnego odzewu,a w ciągu 24 godzin miał sie juz ktoś odezwać.pozdrawiam
Witaj,
najprawdopodobniej jest coś nie tak z wymianą danych przez układy elektroniczne. Serwis powinien odezwać się w ciągu 24h. Zgłaszałeś przez Internet, czy w inny sposób?
Zgłaszałem telefonicznie,ale niby wszystko jest zarejestrowane ale autoryzowany serwis nic nie wiedział,sam przedzwoniłem sie dowiedziec co i jak to dopiero zaczeli interweniowac---żałosne
Serwis w bydgoszczy ode mnie sie dopiero dowiedział ze mają zgloszenie i powiedzieli ze serwisant na miejscu tego nie zrobi musi kurier przyjechac ale dopiero w piątek,wieć spakowałem panel i dzida do bydzi wszystko juz zdałem teraz tylko czekam aż zrobią niby 14dni.
Gość mowił ze to przypadek pewnie wada produktu ale dlaczego musiało na mnie paść
jak odzyskam i coś bede wiedział to napiszę,
Nie ma kina więc wyjezdzam na morze....
Ja preferuje rejestrowanie napraw przez Internet. W takim przypadku masz dowód rejestracji -lepiej mieć niż nie mieć.
Niestety, elektronika to elektronika - takie przypadki zdarzają się.
PS
Pogodę nad morze trafiłeś. Ja byłem w tamtym tygodniu na trzy dni, jeden dzień słoneczny - reszta w deszczu... Ale i tak warto - plażowanie - świetna sprawa
a więc mojego hx-a strzeliło lcd panel- wymiana matrycy TFT
Serwis spisał sie na medal dobrze informował co sie dzieje i jak długo trwać bedzie naprawa, czekali na dostawe matrycy, także mowiąc na telewizorek czekałem 3dni robocze.i dwa dni bo weekend trafił ehh
teraz trzeba playstation podłączyć i wycisnąć z niego maksymalne obroty bo jak go trafi drugi raz szlag to mnie też szlag trafi i poleci za okno 'żartuje' ważne że gwarancja rozszerzoona to nie ma czym się przejmować
POZDRO!!!!!!!!!!
Niestety w elektronice nie da się przewidzieć usterek. Ważna jest szybkość i kompetentność serwisu - tu duży plus dla Sony
. Oby na tej naprawie skończyła się przygoda z serwisem.
Pozdrawiam,
Zimny.
Właśnie na tym się nie skończyła :smileyevil: telewizorek odebrałem środe,głupi byłem ze zaraz w serwisie nie sprawdziłem czy jest wszytko oki tylko zaufałem wziełem karton i do domu.
Telewizor rozpakowałem dopiero w niedziele i tu była moja porażka;na samym dole ekranu ok 1cm już ekran nie wyswietlał na poczatku tego nie zauważyłem,ale gdy się sciemniło w pokoju to nad ty 1cm przez całość świeciła kreska byłem załamany.
Zaraz pisałem nowe zgloszenie naprawy,kurier przyjechał zaraz w poniedziałek...i do tej pory czekam za telewizorkiem.już mnie to wku....
Dźwoniłem mowią ze czekaja za czascią....masakra...
A teraz słyszałem ze mogą naprawiać tyle ile sie da czy to prawda???nie mogę żądać na wymiane na nowy model???czy sony.pl nie chce dbać o swojego klienta?????
I znowu została wymieniona matryca :smileyevil: