Podziel się wrażeniami!
Witam.
Mam pytanie,
jak to jest z korzystaniem w telewizorze w internetu bez antywirusa i firewolla. Czy to jest bezpieczne?
Może ktoś mi to wyjaśnić.
Ściankę możesz mieć i w routerze.
A co do kwestii bezpieczeństwa http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/smart-tv-czy-moze-bardziej-spy-tv-r598
Jak widać po tym artykule wygląda na to, że w Sony jest bezpiecznie. Chociaż on traktuje bardziej o "podglądaniu".
Co do tematu to ogólnie na takich urządzeniach jak TV nie ma mowy o wirusach i takich tam. Wieć można w przeglądarce śmiało wstukiwać różne dziwne adresy ; )
Mam połączenie z internetem UPC o prędkości 250Mb. Połączenie bezprzewodowe daje realną ok. 50Mb, a przy pomocy kabla ok. 240Mb.
Problem mój tkwi w tym, że prawie zawsze w czasie korzystania z internetu w moim TV, telewizor (wcześniej czy później) "wybija" mnie z niego. Internet zawiesza się i nastepuje powrót do programu TV. Jest tak zawsze, więc przestałem w zasadzie z niego korzystać w moim Sony.
Jak może być przyczyna?
Mam dokladnie ten sam model tv i korzystam z mobilnego internetu z Orange przez wi-fi, szalenstwa z predkoscia nie ma ale nie zawiesza sie jak rowniez nie zdarzylo sie, zeby samoczynnie telewizor powrocil do programu.
Dzisiaj wlaczalem kilka aplikacji i tylko przy You Tubie telewizor samoczynnie sie resetuje a przed chwila po prostu wyłączył się i dioda pod telewizorem zaczęła mrugac na czerwono, musialem tv ponownie włączyć pilotem. Diabli wiedza dlaczego tak sie dzieje moze to pogoda bo caly czas leje. Ktos ma jakies inne sugestie?