anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

internet w KDL-55W905

cemitka
Poszukiwacz

internet w KDL-55W905

Witam.

Mam pytanie,

jak to jest z korzystaniem w telewizorze w internetu bez antywirusa i firewolla. Czy to jest bezpieczne?

Może ktoś mi to wyjaśnić.

7 ODPOW. 7
profile.country.PL.title
batumi
Użytkownik

Ściankę możesz mieć i w routerze.

A co do kwestii bezpieczeństwa http://hdtvpolska.com/page/articles.html/_/newsy/smart-tv-czy-moze-bardziej-spy-tv-r598

Ilekroć widzę arogancję i niekompetencję Sony, aż przyjemnie jest wbić szpilę.
GmeruHD
Użytkownik

Jak widać po tym artykule wygląda na to, że w Sony jest bezpiecznie. Chociaż on traktuje bardziej o "podglądaniu".

Co do tematu to ogólnie na takich urządzeniach jak TV nie ma mowy o wirusach i takich tam. Wieć można w przeglądarce śmiało wstukiwać różne dziwne adresy ; )

cemitka
Poszukiwacz

Mam połączenie z internetem UPC o prędkości 250Mb. Połączenie bezprzewodowe daje realną ok. 50Mb, a przy pomocy kabla ok. 240Mb.

Problem mój tkwi w tym, że prawie zawsze w czasie korzystania z internetu w moim TV, telewizor (wcześniej czy później) "wybija" mnie z niego. Internet zawiesza się i nastepuje powrót do programu TV. Jest tak zawsze, więc przestałem w zasadzie z niego korzystać w moim Sony.

Jak może być przyczyna?

jedrus1
Poszukiwacz

Mam dokladnie ten sam model tv i korzystam z mobilnego internetu z Orange przez wi-fi, szalenstwa z predkoscia nie ma ale nie zawiesza sie jak rowniez nie zdarzylo sie, zeby samoczynnie telewizor powrocil do programu.

jedrus1
Poszukiwacz

Niedawno pisałem, że nie mam kłopotów z internetem mobilnym, niestety od kilku dni wszystko się zmieniło, przy próbie włączenia You Tube telewizor zawiesza się i po pewnym czasie samoczynnie resetuje i powraca do programu telewizyjnego. Ostatnio nie było aktualizacji oprogramowania więc nie rozumiem dlaczego na tym samym sofcie działało bez zarzutu a teraz wszystko się chrzani.
jedrus1
Poszukiwacz

Dzisiaj wlaczalem kilka aplikacji i tylko przy You Tubie telewizor samoczynnie sie resetuje a przed chwila po prostu wyłączył się i dioda pod telewizorem zaczęła mrugac na czerwono, musialem tv ponownie włączyć pilotem. Diabli wiedza dlaczego tak sie dzieje moze to pogoda bo caly czas leje. Ktos ma jakies inne sugestie?