Podziel się wrażeniami!
Cześć. Doradźcie jaki LCD wybrać... Na co powinnam zwrócić uwagę przy zakupie nowego tv? Budżet, który mogę przeznaczyć na nowy telewizor to 5 tysięcy złotych. Proszę o cenne rady i wskazówki.
Jeżeli nie chcesz jeszcze wieszać telewizora to i tak przysługuje darmowy wieszak także promocja bardzo fajna. Jeśli chodzi o model ex500 to chyba najlepsza opcja pod kątem obrazu w tej cenie (chyba, że znajdzie się promocje na hx700), odnośnie możliwości multimedialnych to jest opcja dostępu do wybranych serwisów internetowych między innymi youtube, rozbudowane DLNA gdzie po zakupie adaptera wifi, można korzystać bez zbędnych kabli, w przypadku USB można oglądać filmy divx. W okolicach 4000zł bardzo dobra opcja.
Zimny pisze, że technologie multimedialne są w nim na wysokim poziomie, a chyba powinnam brać to pod uwagę.
Zależy od użytkownika, bo nie oszukujmy się dla starszych osób duża część rozwiązań multimedialnych i tak będzie nieużywana, ewentualnie np. funkcjonalność USB telewizora ma mniejsze znaczenie w przypadku posiadania nowych odtwarzaczy blu ray, gdzie do wyboru mamy większą ilość dostępnych formatów i tak samo możliwość odtwarzania filmów zgranych na pendrive (np. niedrogi s370).
Teoretycznie nie dopłacasz specjalnie za wybrane funkcje. Większość nowych serii mało się różni pod tym względem. Są dodatkowe funkcje, ale raczej nie multimedialne...
Dla mnie takie rozwiązania multimedialne to super sprawa, bo w sumie jak inwestować to tylko w nowoczesność. A co z dźwiękiem w telewizorach BRAVIA?
Głośniczki są ok, ale w dłuższej perspektywie czasu i tak warto zainwestować w kino domowe, bez tego dużo się traci przy oglądaniu filmów na blu ray czy dvd, przecież nie tylko obraz się liczy przy oglądaniu . Ale to jak wspomniałem w dłuższej perspektywie, na początek głośniki w ex500 wystarczają.
Owszem warto inwestować w nowoczesność, ale tylko jak ktoś będzie z niej korzystał. Sam znam wiele przypadków, gdzie nawet znajomi nakupowali super nowoczesnego sprzętu, a nie korzystają z funkcji za które grubo płacili. Nawet nie wiedzą o niektórych możliwościach.
Trochę racji w tym co mówisz jest, bo po co komuś coś z czego nawet nie korzysta, jedna wielka głupota. Mi w każdym bądź razie zależy na tych wszystkich nowościach, więc to również jest dla mnie priorytetem. I zaczynam się poważnie zastanawiać nad tym ex500.
Cena EX500 w porównaniu do tego co oferuje jest na bardzo dobrym poziomie. EX500 to jedna z lepszych propozycji na rynku. Warto się nad nią zastanowić.
Zimny napisał(a):
EX500 to jedna z lepszych propozycji na rynku.