anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Jaki moduł CA do KDL-32EX720

profile.country.pl_PL.title
plukaszcz
Użytkownik

Jaki moduł CA do KDL-32EX720

Witam.
Proszę o pomoc. Mam zamiar poprowadzić sygnał bezpośrednio z satelity do karty. Sęk w tym, iż za bardzo nie wiem jaka karta będzie sie nadawać i współpracować z Polsatem lub Cyfrą Plus ewentualnie z eNką.
Dziękuje.

5 ODPOW. 5
user_from_PL
Początkujący

Trochę nie jarzę tw. pytania. Bezpośrednio się nie da, bo satelita jest wysoko na orbicie i nie sięgniesz. Ten moduł chcesz wetknąć do TV? A sygnał z czaszy LNB, to niby gdzie?
W EX720 nie masz głowicy DVB-S, więc potrzebny Ci tuner zewnętrzny. EX725 mają takowy wbudowany. Też nie wiem dlaczego pytasz o moduł, skoro tunery mają też sloty na kartę.
Jeśli TnK HD, to musi być zestaw sparowany moduł nCAM lub tunek z "n", i karta n-na kartę.
Jeśli nie HD, to w większości tunerów na rynku chodzą karty TnK (SD) i Cyfry+.

plukaszcz
Użytkownik

Dzięki. Chodziło mi o pociągnięcie sygnału z antenty bez dekodera przez karte do TV, ale widze ze sie nie da.

user_from_PL
Początkujący

To szkoda, że nie zrobiłeś rozpoznania przed zakupem. Ja kupiłem ostatnio 40EX725 i dostałem go z modułem nCAM HD oraz kartą nHD i 3 miesięcznym abo gratis. Cena TV prawie ta sama co 40EX720, a jednak ten pierwszy ma wbudowany tuner SAT. Odbiór kanałów z nHD na kartę jest extra.
Nie wiem kiedy kupowałeś, ale może masz jeszcze czas na zwrot i wymianę na 32EX725. Wtedy jak najbardziej moduł i kartę wstawiasz do TV, podłaczasz do niego antenę SAT i hula.
Przeczytaj komentarz do pozycji "3" tutaj:
http://pdf.crse.com/manuals/iManuals/po ... cx500.html
Tam właśnie podłaczasz głowice LNB z czaszy SAT.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Tylko, że w Polsce EX725 dostępny jest w rozmiarach - 40",46" i 55". W 32" dostępny jest tylko KDL-32CX525.

plukaszcz
Użytkownik

TV kupiłem 18.11.2011 w Media Expert. Nie wiem czy jest szansa wymiany na lepszy model