anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

26EX320

marckos
Początkujący

26EX320

Witam,
Po wgraniu najnowszego oprogramowania PKG3.807EUA-0104 26EX320 przestało mi odtwarzać filmy z dysku. Te same filmy chodzą na 46EX700 na sofcie PKG4.107EUL-0108. Czy ma ktoś podobny problem lub rozwiązanie tego problemu

12 ODPOW. 12
profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne. Jeśli to nie pomoże, a Twój przypadek będzie odosobniony to znaczy, że wystąpił jakiś błąd przy aktualizacji i będziesz musiał skontaktować się z serwisem.

marckos
Początkujący

Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych nic to nie dało. Możliwe ze wystąpił błąd ponieważ aktualizacja była po wifi. Czy mogę w jakiś sposób wgrać starszą wersje oprogramowania i później ponownie spróbować nową ? czy ktoś to testował ?

gggrzybowscy
Użytkownik

Mam 24EX320.Dzisiaj pobrałem aktualizacje jak zawsze przez Wi-Fi i wszystko jest w porządku,tylko ciekawe co ulepszyli?marckos pyta,czy da się wgrać starszą wersję oprogramowania.Niestety nie.Jeżeli będziesz miał dalej problem,to zgłoś do serwisu.

damian86dg
Początkujący

Ja mam natomiast inne pytanie zwiazane z polaczeniem z siecia wifi. Otórz na routerze mam zabezpieczenie w adresami MAC, jak dojsc do adresu MAC w tym modelu Sony??

stubbs.
Użytkownik

damian86dg:
spróbuj zmienić ustawienia na routerze, tak aby nie filtrowało adresów MAC. To powinno pomóc.
Podaj jeszcze jaki masz router, to postaram się podesłać Ci jakieś gotowe rozwiązanie.

Pozdrawiam Stubb
gggrzybowscy
Użytkownik

damian86dg napisał(a):

Ja mam natomiast inne pytanie zwiazane z polaczeniem z siecia wifi. Otórz na routerze mam zabezpieczenie w adresami MAC, jak dojsc do adresu MAC w tym modelu Sony??

Na 24EX320 mam takie wyświetlenie na ekranie.
Wejdź w ustawienia
sieć
ustawienia sieci
Wyświetl stan sieci
Metoda połaczenia Bezprzewodowa (wbudow.)
Urz.bezprzewodowe w Tv znal.
Sieć(SSID) 80211N-AP
Siła sygnału pięć kresek
Zabezpieczenia Brak
Ustawienia adresu IP Automat.
Adres IP 192.168.1.100
Maska podsieci 255.255.255.0
Brama domyślna 192.168.1.1
Podstawowy serwer DNS 192.168.1.1
Pomocniczy swewer DNS 0.0.0.0
Adres Mac 00:A0:96:94:11:27
W moim routerze nie mam zabezpieczeń i wszystko działa.

Zimny_
Użytkownik

Witaj,
Adres MAC telewizora można znaleźć na dwa sposoby. Po pierwsze możesz wejść w Menu (przycisk HOME), strzałkami przejść do ustawień i tam wybrać:
1. Wsparcie dla produktu -> informacje o systemie -> w pozycji: Identyfikator urządzenia - masz adres MAC
2. Sieć -> Ustawienia sieci -> Wyświetl stan sieci. Pojawi się okno informacyjne i jednej z dolnych pozycji będzie "Adres MAC".

Ja u siebie w domu sieć mam zabezpieczoną kodem. Router WiFi nie ma dużej mocy, sąsiedzi i tak nie widzą sieci :D Żeby się włamać trzeba przejść za ogrodzenie, gdzie biega piesek :D Czyli sieć jest optymalnie zabezpieczona dla moich warunków :D

damian86dg
Początkujący

Dzieki za instrukcje jak znalezc macka ;)
MAC wprowadzony juz w router ale przy probie polaczenia wyrzuca polaczenie nieudane. Jakis pomysl co moze byc przyczyna?? Haslo do sieci jest poprawnie wprowadzone.
Jesli ktos moze niech przedstawi cala instrukcje jak zyskac poprawen polaczenie z WIFI.
:c31 :c18

gggrzybowscy
Użytkownik

damian86dg napisał(a):

Dzieki za instrukcje jak znalezc macka ;)
MAC wprowadzony juz w router ale przy probie polaczenia wyrzuca polaczenie nieudane. Jakis pomysl co moze byc przyczyna?? Haslo do sieci jest poprawnie wprowadzone.
Jesli ktos moze niech przedstawi cala instrukcje jak zyskac poprawen polaczenie z WIFI.
:c31 :c18

Sprawdź w panelu sterowania,sieć i internet,czy masz włączone(odnajdowanie sieci) musi być włączone.