anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jaki TV z netem? lcd czy led?

beata_j1987
Początkujący

jaki TV z netem? lcd czy led?

Witajcie!

Szukam telewizora, który będzie miał WIFI i da możliwość przeglądania różnych serwisów internetowych. Co polecacie, lepszy będzie lcd czy led? Na co zwrócić uwagę? :c25

9 ODPOW. 9
MARIUSZEK32
Początkujący

A o jakim budżecie mowa?! Dobrze myślisz, bo ciągle powtarzane filmy w tv mogą się nam zwyczajnie znudzić, a jak wiadomo klipy zgromadzone np na YouTube mogą dostarczyć nam mnóstwo dobrej rozrywki.

profile.country.pl_PL.title
cogito.
Początkujący

W zależności od potrzeb i możliwości można coś wybrać na podstawie tej stronki: http://www.sony.pl/compare/tv-projector/
Od siebie polecam modele z obsługą 3D z tego roku. Bardzo dobrym rozwiązaniem są też wbudowane czujniki obecności lub światła.

beata_j1987
Początkujący

Chodzi mi o kupno w granicy 3000-4500 złotych. Ta druga kwota to taki max, którego przekroczyć bym nie chciała. Bardziej niż na 3d zależy mi na Internecie, ale jeśli w wyżej wymienionej cenie znajdzie się telewizor łączący te dwie możliwości to czemu nie.

sieka90
Początkujący

ile cali ma być? albo z innej beczki, jak daleko będziesz siedzieć od TV?

franko-----
Początkujący

Może wizyta w jednym z salonów sony centre pomoże rozwikłać twoje wątpliwości? Wiecznie młodzi „Czterej pancerni i pies” kiedyś nam się znudzą, a wtedy taki telewizor z dostępem do Internetu stanie się atrakcyjny ze wzgląd na treści w nim oferowane.

beata_j1987
Początkujący

sieka90 napisał(a):

ile cali ma być?

Myślałam żeby kupić coś między 37 a 40". Co polecicie w związku z tym?

sieka90
Początkujący

Jeśli z 3D w bardzo rozsądnej cenie jest model 40 cali ex720 (taki max to 4 tys.), jeśli 37 cali to zapłacisz pewnie z 3,2-3,5 tys. A jeśli bez 3D to ex520, 40 cali to koło 3 tysięcy. Ja to bym radził raczej kupić TV już z możliwością obsługi 3D, byłby to zakup już przyszłościowy : )

Oba TV mają normalną przeglądarkę internetową tylko bez możliwości przeglądania filmów osadzonych na portalach (wiadomo, trzeba ściągać java i inne aplikacje aby móc odtworzyć a TV to nie komputer:) ), oczywiście do tego dochodzi Bravia Internet Video, fajny i ciekawy zasób materiałów video który jest ciągle poszerzany. Z miesiąca na miesiąc przybywa filmów oraz z czasem będzie coraz więcej portali gdzie można oglądać seriale, mecze które się odbyły, sprawozdania sportowe, informacje, poradniki o zdrowym trybie życia itp itd :D

MARIUSZEK32
Początkujący

Środki którymi dysponujesz bez większych przeszkód pozwolą wybrać dobry telewizor. Pod tym linkiem bezpośrednio możesz zobaczyć gamę wszystkich telewizorów z Sony Internet TV, http://www.sony.pl/hub/telewizory-lcd/range/internet przejrzyj, a na pewno coś ci się spodoba.

beata_j1987
Początkujący

Wygląda na to, że mam już faworyta :c20 Jest nim KDL-40EX720. Przeczytałam właśnie opis tego tv i jest bardzo zachęcający. Nie tylko będę miała w nim dostęp do neta, ale także będę mogła oglądać 3D a jeszcze na tym wszystkim zaoszczędzę, bo odbiornik jest bardzo ekonomicznym rozwiązaniem.