Podziel się wrażeniami!
Witam, jak jest różnica między tymi (jak w temacie) telewizorami? cena modelu 4500 jest zasadniczo ponad 2tys wieksza i tu pojawia sie pytanie czy warto.
Jeśli ktoś się orientuje to dziękuje serdecznie za podpowiedz.
Pozdr. Słwek
W4500 posiada dodatkowo:
- Motionflow 100Hz
- kontrast 50 000 : 1 (W4000 ma 33 000 : 1)
- DLNA (czyli można wpiąć do sieci LAN i przeglądać zdjęcia oraz muzykę przez siec zgromadzoną na komputera)
- USB czyta także muzykę (w W4000 tylko zdjęcia)
- Oglądanie zdjęć a w rogu jest mapka gdzie zrobiliśmy zdjęcie (działa jeśli robiliśmy zdjęcia z opcjonalnym odbiornikiem GPS)
Chyba o niczym nie zapomniałem a subiektywnie (ponieważ nie ma oficjalnych danych) W4500 ma też chyba większą jasność.
a jak te nowinki sie maja do takiej realnej roznicy w obrazie?
Kontrast i jasność przy tak słusznym rozmiarze ma znaczenie dość spore. 100Hz do filmów raczej zaleca się wyłączenie (dla wiernego odtworzenia tego co chciał producent co zreszta się dzieje po włączeniu trybu "Theatre") dla sportu czy szybkich akcji na pewno działa i daje ostrzejszy obraz podczas szybkich ruchów więc pytanie co oglądasz najczęściej. Reszta "nowinek" nie ma wpływu na jakość a na funkcjonalność. W4000 w rozmiarze 40 cali jest bardzo dobrym wyborem. Przy większych rozmiarach lepiej wziąć model wyższy.
No to mam zagwozdke, bo fakt nowy produkt nowe pomysly ale roznica w cenie dosc duza, model 4000 mozna dostac za jakies 58xx a nowszy kolo 8000 a czasem i wiecej
teraz zglupialem moze poczekam az ciutke stanieje. Chcialem raczej 52" bo 40" to kupilbym plazme Panasonica.
To raczej nie nowszy model (mała różnica w czasie wprowadzenia) a po prostu inny model z tej samej kolekcji trochę niefortunnie przyjęto nazewnictwo i dlatego taka niejasność. Proponuję przejść się do jakiegoś salonu i porównać obraz. Dla niewprawionego oka (nie spatrzonego jak moje czy innego pracownika salonu RTV) może być mało różnic do wychwycenia albo za mało aby dopłacić daną kwotę.
Jaka masz odległość od TV?
Moje oko jest zboczone jesli chodzi o monitory LCD do PC ale przy TV to nie widze roznic i nie wiem na co patrzec.
Od sciany do kanapy ponad 4 do 5m.
Odległość dość spora więc raczej mniejszego a lepszego nie warto brać. Zostaje iść i zobaczyć różnice na własne oczy. Zdecydować organoleptyczne vs 2000zł.
a jaka jest Pana rada tak z czystym sumieniem a nie handlowca?
Ja bym wyszedł z założenie że jak stać mnie na 52 cale to mnie stać dopłacić do lepszego modelu w którym widzę lepszą jakość. Z tym że ja ostatnio jestem powalony obrazem X4500 ale ta cena ;(