anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jakim kablem połączyć PC

Michael_Corleone
Początkujący

jakim kablem połączyć PC

Witam! Za jakieś dwa tygodnie kupuje KDL-40EX500. Chciałbym się dowiedzieć czego potrzebuję aby podłączyć telewizor do komputera? Zależy mi na przesyłaniu samego obrazu tak jak do monitora, gdyż komputer mam podpięty pod wzmacniacz. Na swojej karcie graficznej mam dwa wyjścia DVI. Z tego co wyczytałem w specyfikacji to w telewizorze wyjścia DVI nie ma. Są HDMI. I teraz doradźcie, czy mam kupić kabel DVI-HDMI, czy jakieś przejściówki i korzystać z kabla DVI-DVI. Wolałbym to pierwsze bo 10m takiego kabla kosztuje 30zł, a zależy mi na długim kablu.

10 ODPOW. 10
Ravi-----
Początkujący

Bardzo dziękuje za wyrozumiałość do tego typu pytań:) Znalazłem w necie kabel HDMI-DVI 10metrowy z pozłacanymi końcówkami za 27zł. Wydaje mi się to podejrzanie tanio, biorąc pod uwagę że kabel DVI-DVI 1,8M widziałem w media za 80zł. Czy ten kabel będzie się nadawał? Tzn, czy nie będzie jakiś zniekształceń?

Tu już jest trochę loteria, z droższym kablem jest większa pewność, że wszystko będzie ok, często np. okazywało się, że przewody d-sub są niepełne (brak kilku żyłek) i nie działały prawidłowo... Ale zawsze można spróbować, kwestia podejścia.