Podziel się wrażeniami!
Zakupiłem 2 dni temu kd 49xe7005 prubuję podłączyć pod wifi z telefonu samsung s8 i nie mogę .telefon widzi sygnał duży hasło dobrze wpisane a nie może się połączyć .Co może być nie tak . a może oddać go
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Cześć.
Możesz jaśniej opisać swój problem?
Wchodzę w konfiguracje wifi w tv włanczam ruter wifi w tel . tv widzi moj tel pokazuje sygnał ful wpisuje hasło sprawdzam wciskam połacz tv pokazuje informacje łącze po dłuższej chwili pojawia się info urządzenie bezprzewodowe w tv znalezione dostęp zakończony niepowodzeniem
Witam,
Zgłosiłem Twój problem do supportu - oto ich odpowiedź:
W przypadku próby połączenia z Internetem proszę upewnić się, że w telefonie punkt dostępu ustawiono poprawnie. Opisana przez klienta sytuacja zazwyczaj ma miejsce po podłączeniu odbiornika do sieci, która nie ma (nie udostępnia) połączenia z Internetem. Czy klient ma możliwość połączyć telewizor do innej sieci lub z wykorzystaniem innego urządzenia (routera lub innego telefonu)? Jeśli problem będzie występował nadal to zalecam wykonanie przywrócenia telewizora do ustawień fabrycznych poprzez HOME - Ustawienia - Pomoc techniczna - Ustawienia fabryczne, a następnie ponowić próbę połączenia.
Pozdrawiam
Mam do dyspozycji 2 telefony nie wiem jak mam ustawić w telefonie skoro i z jednego i z drugiego mogę się łączyć z dwoma laptopami a z tym nowym TV nie, informacja w tv dalej taka sama .Weszłem tak jak podano w home itd. czynność wykonałem na nowo wpisałem po kolei i nic tv pisze Urządzenie bezprzewodowe w tv znalezione dostęp lokalny i dostęp do internetu zakończone niepowodzeniem
Mam wprawdzie xe7096, ale różnic w połączeniu z netem nie powinno być między naszymi modelami.
O ile zrozumiałem, to próbujesz połączyć TV z internetem poprzez telefon? Ja łączę się przez router, ale powinno być tak samo.
Masz włączone WiFi w TV, połączenie sieciowe skonfigurowane (ustawienia zaawansowane-ustawienia sieci bezprzewodowej: wyszukana sieć, wpisane hasło - klucz WPA, adres wyszukiwany automatycznie, bez serwera proxy)?
U mnie wyświetla:
Urz.bezprzewodowe w TV znal.
Dostęp lokalny OK
Dostęp do internetu OK
A masz możliwośc sprawdzenia połączenia z internetem przewodowo?
Świeżak nabywca 55XE7005
kolego - czy w telefonie ustawiasz HOTSPOT?
Iphone 5S właczony hotspot - 5 sekund i mam połączenie
Niestety połaczenie spowrotem z siecią z routera wymaga ponownego podania hasła - tv nie zapamiętuje...
Przed chwilą sprawdziłem
Odpowiedź supportu że hostpot nie ma połączenia z internetem nie ma żadnego znaczenia - łączymy sie z hotspotem nie internetem i to połączenie MUSI byc prawidłowe - internet nie ma tu nic do rzeczy