Podziel się wrażeniami!
Polsat News brak , nie można zaprogramować DVB-T2 ?
@Jaro4056 Przecież Cyfrowy Polsat zakończył testy z dvb-t2 hevc. A Polsat News SD i poprzez hbbtv HD dalej można odbierać. Na stronie Emitela piszą o zmianach częstotliwości. Może u Ciebie mux-4 został przeniesiony na inny kanał. W tym tygodniu na kilkudziesięciu nadajnikach następują zmiany w celu uwolnienia wysokich częstotliwości.
Problem polega na tym ,że Polsat News był na dekoderach telewizji cyfrowej i dekoderach wbudowanych w tv m. in. na nowym sony KD-55XG8596.
Obecnie nie mogę dostroić Polsat News na nowym kanale i częstotliwości (brak sygnału)
Witam,
Tak jak napisał @leczech transmisja eksperymentalna Polsat News HD (DVB-T2 Hevc) z nadajników telewizji naziemnej została zakończona. Pozostał odkodowany Polsat News SD w telewizji mobilnej (Mux4). Napisz z jakiego nadajnika próbujesz odebrać być może ktoś z forum sprawdzi u siebie.
Pozdrawiam
Problem rozwiązany.MUX 4 Poznań/Śrem kanał 28 - 530 MHz brak zasięgu mojej lokalizacji.
Dięki za zainteresowanie i sugestie.
Pozdrawiam
Witam,
Też korzystam z tego nadajnika i jestem w zasięgu MUX4 więc moge potwierdzić, że na razie Polsat News SD działa.
Pozdrawiam