anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Kd-65xd9305 aktualizacja firmware

profile.country.PL.title
km1306
Nowicjusz

Kd-65xd9305 aktualizacja firmware

Witam!

Bardzo uprzejmie proszę o odpowiedź eksperta czy można uaktualnić androida w 65xd9305 plikiem do wersji na rynek amerykański czyli xbr-65x930d. To chyba jedyna szansa na poprawę beznadziejnej ostatniej wersji androidTV z wiosny 2019.

9 ODPOW. 9
profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Nie musi się wypowiadać ekspert, wystarczy zwykły lajkonik: nie można.

profile.country.PL.title
km1306
Nowicjusz

A możesz jakoś uzasadnić to kategoryczne stwierdzenie? Różnice sprzętowe, kulturowe, nie można bo nie....?

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

A to już ekspert musi się wypowiedzieć.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@km1306 skierowałem Twoje zapytanie do supportu - oto odpowiedź:

Nie zalecamy aktualizowania oprogramowania dostosowanego do innego modelu telewizora. Aktualizacja taka może uszkodzić telewizor. Po wykonaniu takiego kroku, serwis może odmówić naprawy telewizora w ramach gwarancji. Poniżej przekazuję link do gwarancji produktów Sony:

https://bit.ly/3poUnwf

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
km1306
Nowicjusz

Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedź! Mam tylko jedno pytanie: czym się różnią telewizory na rynek amerykański od tych sprzedawanych w Europie poza symbolami w nazwie ? Bo wyglądają identycznie i nie różnią się w specyfikacji..

profile.country.PL.title
jajko6
Użytkownik

Stary, i tak masz wiekowy telewizor weź w ramach eksperymentu zrób tą aktualizację. Zobaczymy co będzie. Jak Ci się uda to i ja zrobię na swoim. I tak już gwarancji nie mamy.

profile.country.PL.title
km1306
Nowicjusz

Aż taki zdesperowany nie jestem... Ciekawi mnie tylko dlaczego „eksperci” dają takie wymijające odpowiedzi. Nikt konkretnie nie odpowiedział mi czy to są identyczne telewizory czy też jest jakaś różnica która powoduje że nie można tych plików używać.. W końcu przecież od tego jest to forum... A facet w sklepie Sony w Poznaniu w Starym Browarze powiedział mi że jest wersja 6 coś tam z nowym AndroidemTV Oreo. W końcu też firmware ze strony dedykowanej Sony obsługuje obie wersje czyli 9305 i 9405 tym samym plikiem..

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@km1306 status eksperta oznacza, że długo udzielam się na forum i dzielę się zdobytą dotychczas wiedzą z innymi użytkownikami (nie jestem pracownikiem Sony). Niestety Sony nie udziela oficjalnie informacji czym modele na różne rynki się różnią. Jednak patrząc na rynek amerykański oraz europejski to różnic może być wiele jak np. preinstalowane aplikacje systemowe, obsługa dostępnych dekoderów oraz dostawców telewizji, patenty które obowiązują w USA a w Europie już nie i odwrotnie.

Upakowanie wszystkiego w jedną całość znacząco miałoby również wpływ na ilość miejsca zajętego przez system. 

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
ZambrzyckiZ
Poszukiwacz

Panowie....ntsc vs pal i 60Hz vs 50Hz - ja wiem obecna elektronika staje się ogólnoświatowa ale nie każda