Podziel się wrażeniami!
Witam
Użytkuję telewizor od około miesiąca, mam 3 pytania, na które nie znalazłem nigdzie odpowiedzi, dotyczące obsługi pendriverów:
1) Z jakiego powodu po podłączeniu pendrivera nie pojawiają się ikonki przy nazwach plików tylko czarne kwadraty?
2) Czy faktycznie telewizory Sony nie umożliwiają zapamiętania miejsca, w którym zakończono oglądanie danego filmu odtwarzanego z USB? U mnie za każdym razem film odtwarzany jest od początku, na drugim moim telewizorze z koreańskiej firmy też na "S", ten problem nie występuje.
3) Przy podłączonym pendriverze, uruchomienie telewizora powoduje, że odpala się on właśnie na oknie wyboru zawartości tego nośnika, nie zaś np. na którymś z wejść HDMI gdzie mam podłączononą kablówkę. Czy istnieje sposób na wybór domyślnego wejścia sygnału przy włączaniu telewizora?
1) A czy przypadkiem nie jest tak że Tv potrzebuje trochę czasu by załadować ikony przy pliku? U mnie jest tak że od razu nie ładuje tych ikonek tylko po jakimś czasie, chyba że nośnik jest cały czas w TV. Jednakże też jest tak że nie do każdego pliku jest podgląd pliku w ikonie, wiec to pewnie tez zależy od formatu pliku.
2) Jeżeli nośnik jest cały czas w TV to powinien odtwarzać od momentu zakończenia. Jeżeli tak nie jest to może to byc wina wersji odtwarzacza. Jeżeli to możliwe to skorzystaj z innego odtwarzacza np MX Player lub VLC.
3) W TV Sony jest tak, że jeżeli "wyłączasz" TV z pilota, to tak naprawdę nie wyłaczasz całego TV tylko matrycę a system się hibernuje (coś jak w windows). Więc jak ponownie "włączasz" TV to jesteś w tym miejscu gdzie poprzednio skończyłeś. Zatem jesłi ogladałes film z nośnika zewnętrznego i "wyłączyłeś" TV a potem "właczyłeś" to jestes w tym samym miejscu gdzie skończyłeś.
1) Nie, cały czas niezależnie od okresu brak jest ikonek. Problem więc gdzieś indziej.
2) To nie jest niestety telewizor oparty o Android, więc nie mogę doinstalować oprogramowania. Pozostaje więc pytanie co zrobić z bieżącym oprogramowaniem i czy faktycznie inni też tak mają z odtwarzaniem USB.
3) Nie ma możliwości ustawienia np priorytetu dla sygnału z HDMI?
Przepraszam, mój błąd. Musiałem przeczytać opis innego TV i myślałem że to Android TV, więc moja poprzednia odpowiedź może nie dotyczyć "zwykłego" Smart TV.