anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL 40 EX700 problem z HDMI

profile.country.PL.title
kamillo127
Użytkownik

KDL 40 EX700 problem z HDMI

Witam,

Od dawna mam już ten problem. Próbowałem już wszystkiego, ale nadal nic. Dlatego postanowiłem opisać to co mnie spotkało, może ktoś miał coś podobnego i udało mu się to rozwiązać.

Jak w temacie mam KDL 40EX700.

Kiedyś pięknego dnia mój komputer po podłączeniu po HDMI do tego TV nie zareagował i tak już zostało. Rzadko używałem tego połączenia, więc na początku olałem temat.

Potem podpisałem umowę z Cyfrowym Polsatem i gdy podłączyłem do TV ich dekoder nie było dzwięku. CP stwierdził, że dekoder jest uszkodzony, więc wymieniono mi go na nowy. Z nowym ten sam problem - brak dzwięku. Wtedy zacząłem swoje testowanie.

1. Sprawdziłem po kolei wszystkie gniazda HDMI - na wszystkich brak dzwięku,

2. Wymieniłem kabel HDMI i znowu cztery gniazda po kolei - i nic,

3. Przywróciłem ustawienia fabryczne w TV - i nic.

4. Podłączyłem dekoder CP (potem też z ciekawości mój komputer) do innego TV - wszystko działa.

Poddałem się bo znalazłem inne rozwiązanie, ale niestety tymczasowe (zaraz je opiszę). W między czasie kupiłem Xbox 360 i kurcze też nie ma dzwięku. Wtedy to już mi ciśnienie skoczyło, więc zacząłem mocno szukać rozwiązania.

No i znalazłem - dekoder i konsole podłączyłęm przez Soundbara (dekoder -> soundbar -> TV) i dzwięk jest. Tak samo z konsolą. Co ciekawe gdy tak podłącze dekoder, to TV widzi bezpśrednio ten dekoder - tak samo jest z konsolą. Ostatnio podłączyłem tak mój komputer, który jak już wcześniej wspomniałem nie widzi tego TV, no i przez soundbar widzi i to nawet pokazuje mi jaki to model TV.

Nic z tego nie rozumiem.... No i męczy mnie to podłączanie wszystkiego przez soundbar. Można powiedzieć że mam TV bez HDMI.... 😞

Czy ktoś mi może coś sensownego doradzić...?

Moim skromnym zdaniem - to wina update'u TV, dlatego pisałem do serwisu Sony - ale nikt mi nie pomógł...

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
maria1003
Użytkownik

Witam,pytanie w jakiej kolejności włączasz urządzenia,najpierw TV a później urządzenia?.Bo, ja miałem problem z wyświetlaniem obrazu a dźwięk był w ncplus nowy box 4k.Ktoś inny miał taki problem jak Ty obraz był a dźwięku nie było.Wystarczyło zmienić kolejność włączania urządzeń tzn. najpierw włączyć dekoder,a później telewizor, w obu przypadkch ta prosta czynność pomogła,może i Tobie pomoże.

profile.country.PL.title
kamillo127
Użytkownik

To by było za proste. Testowałem - to nie rozwiązuje problemu.

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Bez serwisu sienie obejdzie.

Proszę wejdź na stronę http://services.sony.pl/supportmvc/pl/Repair/BookRepairForm.
Proszę wpisać model produktu w pole wyszukiwania (np.: KDL-32EX720), wybrać "Search" i postępować krok po kroku zgodnie z komunikatami na ekranie.
Na koniec rejestracji pojawi się okno z informacją: Dziękujemy za dokonanie rejestracji. Serwis skontaktuje się w ciągu 24 godzin w celu ustalenia szczegółów dotyczących naprawy, a poniżej będzie znajdował się dokument do wydrukowania. Jeśli nie ma takiej możliwości, proszę go tylko otworzyć poprzez naciśnięcie "Drukuj" i spisanie kodu naprawy, a także danych kontaktowych do serwisu.

Pozdrawiam