Podziel się wrażeniami!
Witam serdecznie.
Jest to moja pierwsza wiadomość na tym forum więc proszę o wyrozumiałość
Problem polega na tym, że filmy które posiadam na dysku USB ( WD My Passport Ultra 1TB ) zacinają się.
Występuje tak jakby spowolnienie/zmniejszenie ilości klatek (jakkolwiek by to nie brzmiało) w równych odstępach czasu - spowolnienie trwa ok sekundy.
W związku z tym, że telewizor (KDL-55W905) mam od kilku dni a dysk od wczoraj to nie mam żadnego doświadczenia...Jedno co zauważyłem to :
- zacinają się filmy "hd" o wadze ok 4GB ( cięższych póki co nie posiadam )
- nie zacinają się filmy "sd" do ok 1GB
- nie ma znaczenia w które gniazdo USB podłącze dysk
- nie ma znaczenia jakim kablem podłączam dysk ( czy to oryginalny czy to usb z tel SGS4 )
- dysk oryginalnie był sformatowany w NTFS - podzieliłem go na dwie równe partycje z czego tą drugą sformatowałem w exFat - bez zmian - zacina się
Możę ktoś spotkał się z takim problemem lub może tak musi być...?
Pozdrawiam
Witam
Posiadam ten sam problem, czy rozwiazaleś ten problem proszę o pomoc.
pozdrawiam
Hej. Co prawda wciąż posiadam ten telewizor jednak zupełnie nie używam tego sposobu do oglądania filmów. Jednakże tego problemu nigdy nie rozwiązałem. Pozdrawiam
Witam,
@TomaszG11 problem najprawdopodobniej związany jest z samymi plikami, a raczej ich sposobem kodowania lub kompresji, która nie jest w 100% zgodna ze specyfikacją odbiornika. Proszę sprawdź czy nagrania są zgodne z poniższą specyfikacją:
http://helpguide.sony.net/gbmig/C5161001/v1/pol/codeclist.html#5
Pozdrawiam