anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-55W905 zacinające się filmy z dysku USB

profile.country.PL.title
lisek83
Nowicjusz

KDL-55W905 zacinające się filmy z dysku USB

Witam serdecznie.

Jest to moja pierwsza wiadomość na tym forum więc proszę o wyrozumiałość :slight_smile:

Problem polega na tym, że filmy które posiadam na dysku USB ( WD My Passport Ultra 1TB ) zacinają się.

Występuje tak jakby spowolnienie/zmniejszenie ilości klatek (jakkolwiek by to nie brzmiało) w równych odstępach czasu - spowolnienie trwa ok sekundy.

W związku z tym, że telewizor (KDL-55W905) mam od kilku dni a dysk od wczoraj to nie mam żadnego doświadczenia...Jedno co zauważyłem to :

- zacinają się filmy "hd" o wadze ok 4GB ( cięższych póki co nie posiadam )

- nie zacinają się filmy "sd" do ok 1GB

- nie ma znaczenia w które gniazdo USB podłącze dysk

- nie ma znaczenia jakim kablem podłączam dysk ( czy to oryginalny czy to usb z tel SGS4 )

- dysk oryginalnie był sformatowany w NTFS - podzieliłem go na dwie równe partycje z czego tą drugą sformatowałem w exFat - bez zmian - zacina się

Możę ktoś spotkał się z takim problemem lub może tak musi być...?

Pozdrawiam

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
TomaszG11
Nowicjusz

Witam

Posiadam ten sam problem, czy rozwiazaleś ten problem proszę o pomoc.

pozdrawiam

profile.country.PL.title
lisek83
Nowicjusz

Hej. Co prawda wciąż posiadam ten telewizor jednak zupełnie nie używam tego sposobu do oglądania filmów. Jednakże tego problemu nigdy nie rozwiązałem. Pozdrawiam 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@TomaszG11 problem najprawdopodobniej związany jest z samymi plikami, a raczej ich sposobem kodowania lub kompresji, która nie jest w 100% zgodna ze specyfikacją odbiornika. Proszę sprawdź czy nagrania są zgodne z poniższą specyfikacją:

http://helpguide.sony.net/gbmig/C5161001/v1/pol/codeclist.html#5

Pozdrawiam