anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Krytyka pilota do KDL26U4000Kupiłem i jestem zadowolony z TV

SZREK-----
Początkujący

Krytyka pilota do KDL26U4000Kupiłem i jestem zadowolony z TV

Kupiłem i jestem zadowolony z TV - z tym kątem widzenia to co w innych opiniach to nie jest tak do końca - jeśli ogląda się TV od tyłu to może i źle się ogląda ale to mały szczegół. Natomiast wielką porażką jest pilot - jego pół okrągła obudowa to porażka - trzymając w ręku i przyciskając klawisze potrafi się przesuwać w ręku. Jest źle wyważony i przeważnie odwrotnie się go chwyta - intuicyjnie. Plus to klawiatura numeryczna - bo jest w środku, jednak przy trzymaniu w nacięciu jakie producent SONY zrobił nie jest człowiek w stanie dosięgnąć palcami do niższych klawiszy. Najlepiej operuje się pilota przy trzymaniu oburącz - to porażka koncernu SONY. Karbowane - nacięcia na spodzie pilota to miejsce dla potu i brudu z rąk - siedlisko syfu !!!!! Posiadam wiele urządzeń SONY i to jest najgorszy pilot na świecie - minus za pilota i minus za pilota i jeszcze raz minus do potęgi za pilota.Klawisze kolorowe - bo było by smutno - niczemu nie są przypisane - nie działają - to też porażka. Naciskając klawisz prawy na TV wyświetla się z lewej - to tak po Chińsku - od tyłu. Brak logiki przy programowaniu - może to TV dla inteligentnych. Na pilocie jest mały napis MADE in CHINA - nic dodać nic ująć. Za TV - ocena na 7 w skali do 0-6 - to jest super produkt a pilot -100 w skali do 0-6. Jeśli pilot zniechęci oglądaczy to niech kupią inną markę TV - nawet niech to będzie Daewoo - będzie miał lepszy pilot ;-))

Zalety produktu Zalety produktu
TV - obraz - nie ma w swojej klasie konkurenta

Wady produktu Wady produktu
PILOT i pilot i jeszcze raz pilot.
Ktoś go robił po pijaku !!!! i wziął kupę kasy za tandetę. Znalezienie go po ciemku - graniczy z cudem !!!!Jest czarny i czarny i czarny. Brak logiki pomiędzy przyciskami na pilocie w odzwierciadleniu na monitorze wszystko na odwrót !!!!!!

10 ODPOW. 10
oldguest
Początkujący

Ostatnio mam wrażenie że forum to miejsce do odreagowywania swoich flustracji. Dodam że jeszcze nikt nie narzekał na pilota a jest już od dłuższego czasu dodawany do telewizorów (bardzo podobny był w poprzedniej serii). Nie wypada klapka od baterii co mi się zdarza często w innych pilotach nie sony. Kilkukrotne upadki na beton u nas w salonie z wysokości około 1,2m nic mu nie robią. Często ludzie proszą o pokazanie i raczej są zadowoleni z jego prostoty i czytelności. Pytanie też które klawisze kolorowe nie działają bo jeśli te cztery w 4 kolorach to one działają..... w telegazecie. A jeśli jest Pan bardzo niezadowolony to można zamówić innych tylko do TV albo do sterowanie także innymi urządzeniami albo taki programowalny co można nawet klimatyzację zaprogramować.

Ps. Dodam że bardzo podobny jest dodawany nawet to telewizorów za ponad 10 tys

scarface-----
Początkujący

kwestia gustu... W sumie lepiej być zadowolonym z tv i nie być z pilota niż odwrotnie ;)

SZREK-----
Początkujący

Proszę się nie denerwować - krytyka to jedna z funkcji która działa na rozwijanie swoich produktów a co za tym idzie polepszenie jakości i użyteczności.
Wyraziłem swój pogląd.
Mam jeszcze 2 piloty od SONY a dokładniej mówiąc do DVD i Amplitunera - kino domowe i są OK - dobrze przemyślane i ułożone.
Z tymi kolorowymi klawiszami to nie wiedziałem że są do telegazety - ale to też porażka bo włączenie telegazety jest w dolnej części pilota a sterowanie samą funkcjonalnością na górze - czy to nie pomyłka. Znalezienie pilota w ciemności to cudowne zjawisko - a przecież oglądam TV w ciemności i półmroku.
Sugerowanie zakupu pilota to troszkę - według mnie mały nietakt.

Ostatnio mam wrażenie, że koncern Sony idzie na straszna masówkę - tu dam przykład ze swojego zestawu Kina Domowego: Mam amplituner STR-K780 i DVD DVP-NS36 i kolumny - było to kupowane w zestawie jak się nie mylę to nazywał się to SONY HTP 36DW - wszystko OK jednak te kolumny - śmieciowe dodatki firmy SONY - lepiej u mnie grają kolumny podłączone do laptopa. Po wymianie na kolumny KODA - głos i dźwięk to po prostu "ORGAZM" . Moje pytanie po co do dobrego amplitunera i DVD pchać buble ????
Sony traci renomę przez takie produkty. Oczywiście kolumny zamontowałem w łazience do innego zestawu nagłośnieniowego - tam ich teraz jest miejsce. Ten amplituner i DVD nie dorastał do pięt innym firmą - jak na czas którym kupowałem ten sprzęt - cena a jakość Sony to aż 10 w skali do 6. Po co psuć sobie renomę ?
Teraz mam do tego TV KDL26U4000 i TV jest znakomity - jak ktoś dobrze napisał - lepiej narzekać na pilota niż na TV.
Proszę zrozumieć, że nie kupuję sprzętu dla jego nazwy - dla mnie może być napisane nawet Made in Etiopia na samym wierzchu - ale muszę być z tego zadowolony a z pilota jestem - niestety nie zadowolony - to pomyłka i to spora dla koncernu SONY.
Zawsze myślałem, że fora internetowe są po to aby pisać o wszystkim - oczywiście w granicach kultury osobistej a przede wszystkim o wadach i zaletach produktów.
Dużo czytałem o konkurencji Sony przy wyborze TV i jednak dużą rolę spełniło to forum - szczególnie wyszukując wady produktu. U konkurencji jest jeszcze gorzej ;) Samochody takie jak Mercedes SLR - też zostały skrytykowane i o dość mocno ale nad tym pracują i w tym wypadku zobaczymy jak będzie przy produktach SONY - bo to nie koniec zakupów.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Moim skromnym zdaniem bardzo dobrze, że jako użytkownicy piszemy w miejscach tego typu nie tylko o zaletach, ale i o wadach produktów. Też uważam, że właśnie po to są takie miejsca. I mam nadzieje, że takie wypowiedzi są jednym ze źródeł napędzania rozwoju produktów. No i pewnie są odpowiedni ludzie w Sony, czy w innych firmach którzy czytają takie wypowiedzi i zamiast krytykować czyjeś uwagi, czerpią z nich wartości merytoryczne.
Co do samego pilota, nie jest on idealny, dla mnie żaden pilot który miałem w ręku nie był idealny, a miałem ich sporo. Na szczęście, szybko można się przyzwyczaić :D Z telegazety nie korzystam, ale mnie bardziej przeszkadza wielkość pilota i ogółem pilotów od tv. Niestety wszystkie firmy tak mają, nawet te uniwersalne są bardzo duże, więc nie ma na co wymienić. A ułożenie klawiszy tak bardzo mi nie przeszkadza, bo sam tv ma bardzo proste menu, bardzo podobne (chyba ułożenie takie samo) w PlayStation 3. A druga sprawa, dosyć rzadko używam innych funkcji pilota jak włączenie, wyłączenie, włączenie funkcji Theatre, ściszanie i poogłaszanie, obsługa BR. Do reszty używam pilota od tunera tv cyfrowej.
Co do głośników, tu widać bardzo dobrze zależność, cena=jakość. Jeżeli jesteś wymagający, musisz troszkę więcej wydać na sprzęt. Sam kiedyś w niemczech kupiłem zestaw kina jakieś dziwnej marki. Cena mnie skusiła. Nie ukrywam, jako moje pierwsze kino domowe, byłem bardzo zadowolony. Jakiś czas później coś zaczęło bzyczeć, wymieniłem już w Polsce na inny, lepszej klasy. Dźwięk całkowicie inny, wreszcie zrozumiałem co to jest dźwięk przestrzenny i jak kiepskie były tamte głośniki. Nawet nie ma co porównywać. Ale w końcu też tamten zestaw wymieniłem na jeszcze droższy i moja reakcja i zdziwienie było takie samo jak w po pierwszej zmianie. No kosmos. A ostatnio widziałem coś takiego http://www.ceneo.pl/1189719 http://www.ceneo.pl/1603448 ciekawe jak to gra :D

SZREK-----
Początkujący

Wszystko ma swoje wady i zalety.
Inaczej brzmi Yamha a inaczej DENON a jeszcze inaczej SONY - to trzeba posłuchać i najlepiej udać się do "Kliniki dźwięku" i tam w ładnym fotelu wysłuchasz każdego sprzętu jaki będą mieli - mogę powiedzieć, że nie mają byle czegoś - tam sprzęt SONY nie istnieje - za słaba firma. To są brzęczyki do kuchni - ale ja uważam , że na warunki jakie posiadam (lokalowe) całkowicie wystarcza - tylko te kolumny :(.
Nie zapomnij, że to forum jest okupowane przez serwisy Sony - i to dobrze bo pomagają w niewielkich problemach i chwała im za to :D pomogą i doradzą.
Tak jak ja - dzięki temu forum kupiłem TV KDL26U4000 i dziękuję za to ludziom z serwisów jak i użytkownikom.

Zimny_
Użytkownik

No nie w pełni się z Tobą zgadzam. Nie ma co porównywać takich firm. To jest to o czym mówiłem, cena=jakość. Na co Cię stać, to kupujesz. A nie ma co porównywać sprzętu za 10tys z tym za 3 tys, lub za 500zł. Wiadomo, że nie ma co się spodziewać fajerwerków po zestawie z DVD za 499zł. Jednak dla osób które nie przyzwyczaiły się do lepszego sprzętu, taki zestaw na początek wystarczy. Sam miałem (jeszcze tańszy bez dvd) i nie narzekałem. Kompletując sprzęt, zaczynając przygodę z kinem domowym, nawet dziś wolałbym wydać więcej na bardzo dobry TV, do tego kupić taki (tańszy) zestaw głośników (tylko koniecznie z Blue Ray :D ). niż kupić gorszy TV i niewiele lepsze głośniki, lub sam TV i za pół roku głośniki.
Zawsze łatwiej i taniej jest po kolei kompletować kino domowe, ale w czasie tego kompletowania juz coś mieć, cieszyć się tymi filmami! Później dokupić dobry amplituner, lub lepszy zestaw z dobrym amplitunerem. Już za 3-4 tys można mieć półprofesjonalny. Te zestawy za 6-20 tys. na pewno mają lepszy dźwięk, ale dla mnie są narazie nierealne i nie jestem aż takim melomanem (na szczęście). To co mam zaspokaja moje potrzeby :D

SZREK-----
Początkujący

Chodziło mi głównie o sprzęt z tej samej pułki cenowej - wystarczy zapoznać się z kinem domowym firmy Denon - za 8 000 PLN i niech ktoś mi znajdzie z tego przedziału sprzęt firmy SONY ? Nie ma i nie będzie - Sony weszło w sprzedaż na masówkę. Wybrało mniej zamożną klientelę i sprzedaje się w dużych ilościach.
Podsumowując - Sony - ilość - cena - nic dodać nic ująć.
Ja tam kupuję po małej inwigilacji z konkurencją ;)

oldguest
Początkujący

SZREK napisał(a):

Chodziło mi głównie o sprzęt z tej samej pułki cenowej - wystarczy zapoznać się z kinem domowym firmy Denon - za 8 000 PLN i niech ktoś mi znajdzie z tego przedziału sprzęt firmy SONY ?

STR-DA5400 i BDP-S5000 kosztuje sporo ponad 10 tys komplet głośniki do kompletu już według uznania i niech mi ktoś znajdzie lepszy sprzęt który słyszał że lepiej gra.

Zimny_
Użytkownik

SZREK napisał(a):

Chodziło mi głównie o sprzęt z tej samej pułki cenowej - wystarczy zapoznać się z kinem domowym firmy Denon - za 8 000 PLN i niech ktoś mi znajdzie z tego przedziału sprzęt firmy SONY ? Nie ma i nie będzie - Sony weszło w sprzedaż na masówkę. Wybrało mniej zamożną klientelę i sprzedaje się w dużych ilościach.
Podsumowując - Sony - ilość - cena - nic dodać nic ująć.
Ja tam kupuję po małej inwigilacji z konkurencją ;)

Ja na ten temat nie mogę się wypowiedzieć, bo nigdy nie korzystałem z aż tak drogiego sprzętu mimo, że nie należę do tych mniej zamożnych klientów. Tu również się z Tobą nie zgadzam, że Sony poszło na masówkę. Szczerze, to dla mnie takie ocenianie firm jest troszkę śmieszne, szczególnie jak patrzę się na moją Bravię.
Po pierwsze, każda firma ma tańsze i droższe produkty i też nie każda firma jest tak duża, żeby mieć taki szeroki wachlarz produktów. Rozmowy o firmach są również bezsensowne, nie można generalizować, głównie opierają się na samych plotkach, założeniach itd. Rozmawiajmy na tematy bardziej przyziemne, dotyczące danego produktu, a nie o wszystkim i o niczym naraz.
Po drugie porównujesz głośniki które miałeś, małe satelitki, gdzie zestaw głośników z amplitunerem i dvd (3 produkty) które na ceneo kosztują 1200 zł, do zastawu Denona za 8000zł. Przepraszam, ale co tu porównywać? Gdzie sens?? Jak coś kupujesz z danej półki cenowej, to nie spodziewaj się czegoś znacznie lepszego. To jak byś kupił BMW 7 w podstawowej wersji a spodziewał się 30 poduszek powietrznych, lodówki i przyspieszenia, własności jezdnych jak z najbogatszej wersji M7.
Porównaj sobie zestaw Denona za 2000zł do tego za 8000zł, a ten za 8000 do Marantza za 32 tys. Też zobaczysz ogromną różnicę!!! Takie rozmowy są bez sensu :smileytwisted:
Nie chce znowu pisać o tym samym, ale przeczytaj mój ostatni post. Weź sobie pod uwagę, że ceny zastawów kina domowego różnych firm zaczynają się od 235 zł do 40 tys zł, a jak kompletujesz osobno, włączenie z kablami to możesz wydać nawet powyżej 1 mln zł. Rozmowy tego typu są bezsensowne. Są różni ludzi, bardziej wymagający i mniej, mający już przygody z kinem domowym i nie, znający się na ty i nie. Kupiłeś z takiej półki cenowej sprzęt, nie możesz się spodziewać takiego samego dźwięku jak w bardziej profesjonalnych głośnikach. Nie wiem, czy zaczynasz swoją przygodę z kinem, jak tak to ciesz się. Sporo przed Tobą i jeszcze sporo razy będziesz miło zaskoczony możliwościami dobrego kina. Ja mam u siebie 3ci zestaw głośników, też już o tym pisałem. Pierwszy był najtańszy, drugi, ze średniej półki cenowej (ok 1tys), a teraz mam półprofesjonalny za prawie 4 tys. Różnice są ogromne, a ten który mam jest w zupełności wystarczający. I cieszę się, że zaczynałem od taniego. Wiedziałem co ma być lepsze, na co zwracać uwagę. Najlepszy jest moment zmiany. Po jakimś czasie, bogatszy o pewne doświadczenia kupujesz nowy zestaw (wiesz czego oczekujesz i w jakim profilu ma być ten sprzęt) i cieszysz się całkowicie nowym brzmieniem. Oczywiście, jak masz kasę, najlepiej jest od razu kupić coś porządnego, tylko jak nie masz odpowiedniej wiedzy, najlepiej z własnych doświadczeń, to wydasz 10 tyś na coś, z czego nie będziesz do końca zadowolony, albo całkowicie zaspokoiłby Twoje potrzeby sprzęt za 4 tyś. Mam w takiej cenie i nie zamierzam na razie nic zmieniać.
Ale się rozpisałem...